• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Silopi'de cenazenin 6 gündür sokakta beklediği iddiası

Silopi'de cenazenin 6 gündür sokakta beklediği iddiası
Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı 11. güne girdi.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı 11. güne girdi. Ağır silahların ve tankların kullanıldığı operasyonlarda sivil ölümleri de artmaya devam ediyor. 6 gün önce Silopi'de vücuduna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Teybet İnan'ın (57) cenazesinin ise hala sokakta durduğu öne sürüldü.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde komşusunun evine giderken vurulan 57 yaşındaki Teybet İnan'ın cenazesinin 6 gündür sokakta durduğu belirtiliyor. Yaşanan çatışmalardan dolayı kimsenin cenazenin yanına yaklaşamadığı ifade edildi. Konu ile ilgili konuşan ve sokağa çıkma yasağının başladığı andan itibaren Silopi'de bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, şu iddialarda bulundu: "6 gün önce Teybet İnan, komşusunun evinden kendi evine giderken keskin nişancılar tarafından vuruldu. Onu kurtarmak isteyen kayınbiraderi Yusuf İnan da bahçede vuruldu. Her ikisini kurtarmak isteyen Teybet'in kocası Halit İnan da keskin nişancılar tarafından vuruldu. Yaralı halde bizi aradılar. Biz de kaymakamlık ve 112 Acil Servisi'ni aramamıza rağmen bir sonuç alamadık. 112 Acil Servis, güvenli olmadığı için oraya personel gönderemeyeceğini bizlere iletti. Hastaneye kaldırılamayan Teybet İnan ve kayını Yusuf İnan hayatını kaybetti. Kocası Halit İnan ise hala yaralı ve hastaneye kaldırılamadı. İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nı aramamıza rağmen Teybet'in cenazesini hala almış değiliz."

"SİLOPİ'DE 12 SİVİL ÖLDÜ, YÜZLERCE KİŞİ BODRUMLARDA SIKIŞMIŞ DURUMDA"

Silopi ile ilgili son durumu da değerlendiren Encü, en temel ihtiyaçların bile aksadığını ifade ederek, "Şu anda yüzlerce insan aç ve sussuz bir şekilde bodrumlara sıkışmış durumda. Birçok ev atılan top atışlarından dolayı yanmış veya yıkılmış durumda. Bu insanlar bu gidişle açlıktan ölecek." şeklinde konuştu.

Encü, "Şu ana kadar Silopi'de 12 sivil vatandaş hayatını kaybetti. Bunların üçü silah ve patlama seslerinden dolayı kalp krizi geçiren amcalar, dokuzu ise ateşli silahlardan kaynaklı ölümlerdir. Bunların arasında çocuklar, gençler ve kadınlar da var." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim