• BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Silivri Cezaevi önünde 'Aldırma Gönül' türküsü

Silivri Cezaevi önünde 'Aldırma Gönül' türküsü
Tutuklu gazeteciler için başlatılan Silivri Cezaevi önündeki umut nöbetini Sanatçı Edip Akbayram ve eşi Ayten Akbayram devraldı.

Tutuklu gazeteciler için başlatılan Silivri Cezaevi önündeki umut nöbetini Sanatçı Edip Akbayram ve eşi Ayten Akbayram devraldı. Medyaya yoğun bir baskının olduğunu vurgulayan Edip Akbayram, gazeteciler için Sabahattin Ali'nin Sinop Cezaevi'nde yazdığı "Aldırma Gönül" türküsünü söyledi.

Silivri Cezaevi önündeki umut nöbetinin bugünkü nöbetçileri Sanatçı Edip Akbayram ve eşi Ayten Akbayram oldu. Burada gazetecilerin tutuklanmasına, medyaya yönelik baskılara ve yaşanan sürece ilişkin konuşan Edip Akbayram, düşüncelerini şöyle ifade etti: "Türkiye'de basın özgürlüğüne karşı çok yoğun bir baskı var. Bunun en somut örneği Can Dündar, Erdem Gül arkadaşımız ve bunun dışında tabi hala içeride tutuklu bulunan bir sürü basın emekçisi arkadaşlarımız var. Bunların biran önce son bulmasını istiyoruz bu ülkenin sanatçısı olarak. Çünkü bu Türkiye'nin bir ayıbıdır. Bütün dünyaya rezil olduk. Yurttaşların, insanların haber alma özgürlüğü üçüncü dünya ülkelerinde bile bu kadar kısıtlanmamıştır. Biran önce yargının başında olanların akıllarını başlarına alıp Can Dündar, Erdem Gül ve diğer tutuklu gazeteci arkadaşlarımızın inançları, düşünceleri, renkleri ne olursa olsun Türkiye'nin bu ayıbını bir önce kaldırması gerekir diye umut nöbetinde bugün buradayım.'"

Edip Akbayram, tutuklu gazetecilere moral olması için bir de türkü söyledi. Sabahattin Ali'nin Sinop Cezaevi'nde kaleme aldığı "Aldırma Gönül" türküsünden bir kıta seslendiren Edip Akbayram, "'Ben buradan tutuklu bulunan sevgili Can Dündar, Erdem Gül ve diğer tüm tutuklu gazeteci arkadaşlarımıza bir dörtlük armağan etmek istedim. Moralleri yerinde olsun. Dediğim gibi her akşamın bir sabahı vardır. Ben de onlara sanatçı olarak bir dörtlüğümle moral vermeye çalıştım.'" şeklinde konuştu.

Ayten Akbayram ise adalet vurgusu yaparak, şöyle dedi: "'Ben bugün buraya kayıp kızımı bulmaya geldim. Elinde terazisi, gözleri kapalı kayıp bir kızım var. Onu arıyorum. Gören, bilen, duyan varsa haber versin. Onu bulduğumuzda ve gözlerini açtığımıda bütün özgürlükler beraberinde gelecek. Adalet arıyorum.'"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim