• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Silifke’de 1. Çağla Ve Kültür Şenlikleri

Silifke’de 1. Çağla Ve Kültür Şenlikleri
Silifke Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Çağla Festivali ve Kültür Şenlikleri Işıklı Mahallesi'nde yapıldı.

Silifke Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Çağla Festivali ve Kültür Şenlikleri Işıklı Mahallesi'nde yapıldı. En iyi çağla yarışmasının da yapıldığı şenlikte vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Işıklı-Yeşilovacık-Hırmanlı ve Akdere Mahallelerinin katılımıyla Işıklı Mahallesi İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen şenliğe Kaymakam Şevket Cinbir, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kafes, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Yılmaz ve Cengiz Gümüş, mahalle muhtarları ve çevre köylerden vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan şenliğin açılış konuşmasını ilk olarak Işıklı ve Çevre Mahalleleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Zafer Can yaptı.

Işıklı Mahallesi'nde böyle bir şenliğin ilk defa düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Işıklı ve Çevre Mahalleleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Zafer Can, "Mahallemiz tarihi ve doğal güzellikleriyle ilçemizin en önemli köyleri arasında yer almaktadır. Çağla meyvesi de en önemli geçim kaynaklarımız arasındadır. Yöremizi, tarım ürünlerimizi ve köyümüzün bütün güzelliklerini böyle şenliklerde tanıtmaya gayret göstereceğiz. Derneğimiz ve yöremiz insanlarıyla birlikte böylesi bir başarıya imza atan belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yörenin tanıtımını ve kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan festivali gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Silifke Belediye Başkan Vekili Mehmet Kafes, "Bu yıl 13 Mart 2016 tarihinde ilkini düzenlediğimiz Çağla Festivalimizin önümüzdeki yıllarda daha büyük organizasyonlara öncülük etmesini istiyoruz. Böyle birlikteliklerimiz sayesinde yöremizi, tarım ürünlerimizi, doğal güzelliklerimizi, kültürümüzü ve sosyal yaşantımızı tüm dünyaya tanıtma imkanı buluyoruz. Bizim olan değerlerimiz nasıl bize sapasağlam geldiyse, bize düşen de bu değerlerimize sahip çıkıp, eksiltmeden, bilakis üzerine daha fazlasını koyarak geleceğe aktarmaktır. İlçemizin de sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesi, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükselmesi, kısacası "merkez ve kırsalıyla daha yaşanılabilir bir Silifke'nin gerçekleşmesi" hep hayalimiz, önceliğimiz ve hedefimiz olmuştur. Çağla Festivali ve Kültür Şenliklerimizin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Şenliklerin birlik ve beraberlik içerisinde kutlanmasına vesile olan böylesi etkinliklerin ayrı bir önem arz ettiğini vurgulayan Kaymakamı Şevket Cinbir, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, "1. Çağla ve Kültür Şenliklerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu kültür şenlikleri sayesinde binlerce insanımız bir araya geliyor, kaynaşıyor ve buluşuyorlar. Işıklı, Hırmanlı, Akdere ve Yeşilovacık mahallelerimizin katılımıyla ilki gerçekleştirilen bu etkinliğin ileriki yıllarda daha büyük festival ve şenliklere dönüşmesini arzu ediyoruz. Sizlerle birlikte olmaktan büyük onur ve mutluluk duydum" diye konuştu.

Silifke Belediyesi öncülüğünde Işıklı, Yeşilovacık, Hırmanlı ve Akdere Mahalle Muhtarlıklarının ortaklaşa düzenlediği Çağla Festivali, vatandaşlar tarafından büyük bir katılımla gerçekleşti. Silifke Belediyesi Halkoyunları Grubu, Belediye Tiyatro Grubu ve En iyi çağla yarışmalarının düzenlendiği şenlikte, vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Belediye Tiyatro Grubunun sunduğu başarılı oyun davetlilerin yoğun ilgisini görürken, Aşuk ve Maşuk oyunu da şenliğe katılan genç yaşlı herkesi güldürdü. En iyi çağla yarışmalarında dereceye girenlere ise ödüllerini Belediye Başkan Vekili Mehmet Kafes, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Yılmaz ve Cengiz Gümüş ile Işıklı ve Çevre Mahalleleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Zafer Can verdi.

Silifke’de 1. Çağla Ve Kültür Şenlikleri

Silifke’de 1. Çağla Ve Kültür Şenlikleri

Silifke’de 1. Çağla Ve Kültür Şenlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim