• BIST 9728.1
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Silahlı saldırıya uğrayan dernek polis korumasındaymış

Silahlı saldırıya uğrayan dernek polis korumasındaymış
Eyüp'te bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya uğrayan Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bayram Demir,...

Eyüp'te bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya uğrayan Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bayram Demir, olay sırasında güvenlik tedbiri gereği bir polis memurunun dernekte bulunduğunu kaydetti. Çeşitli örgütlerin saldırısı olacağı yönünde 1 ay önce duyum aldıklarını belirten Demir, "Emniyetin de tedbirleri vardı. Ama maalesef tedbirlere rağmen böyle bir olay cereyan etti. Dışarıda ekip devamlı duruyordu. Dün akşam da varmış. Saldırganlar bir anda eylem yapınca, polisin ne yaptığını göremedik. Nasıl mukavemette bulundu, bilgimiz yok." dedi.

Yeşilpınar Mahallesi Muhtar Cami Sokak'taki Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği binasına yönelik saldırı saat 22.00 sıralarında gerçekleşti. Kimliği belirsiz yüzleri maskeli saldırgan veya saldırganlar, dernek binasına uzun namlulu silahla ateş ettikten sonra olay yerinden kaçtı. Yapılan saldırı sonrası başından vurularak ağır yaralanan İsmail Bayram (31), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Başına mermi isabet ettiği öğrenilen Fatih Fırat'ın da durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Olay sonrası Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bayram Demir ile birlikte diğer yetkililer inceleme yaptı ve açıklamalarda bulundu. Saldırıyı şiddet ve nefretle kınadığını dile getiren Demir, "Bu saldırının milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik olduğuna inanıyoruz. Derneğimiz, milli, insani ve İslami faaliyetlerde bulunmuş, bulunduğu bölgede ve Türkiye genelinde bu değerler etrafında faaliyet yapan bir dernektir. Bu saldırı da milli, İslami ve insani değerlere düşman haysiyetsiz, şerefsiz ve namussuzlar tarafından yapılmıştır. Şunu bilmeliler ki bu saldırılar bizleri asla yıldırmayacak. Daha da güçlü bir şekilde faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bu arkadaşımızın intikamı mutlaka alınacak. Bunu herkes bilmeli. Bu arkadaşımızın kanı yerde kalmayacak. Bundan bütün Türkiye emin olacak. Türk varlığını isteyen herkes bundan emin olsun." dedi.

'SALDIRI OLACAĞINA DAİR 1 AY ÖNCESİNDEN DUYUM VARDI'

"Saldırı, Türk milletinin birliğine, varlığına ve huzuruna yapılmış bir saldırıdır." diyen Demir, "Ağır yaralı şahıs polis değil, arada sırada bizimle sohbet eden bir arkadaşımız. İçeride memur vardı. Bir ay önce bir duyum geldi. Çeşitli örgütlerin saldırısı olacağı yönünde. Emniyetin de tedbirleri vardı. Ama maalesef tedbirlere rağmen böyle bir olay cereyan etti. Emniyet istihbaratımızdan alınan bilgiye göre, bize ve derneğimize yönelik böyle bir eylem duyumu aldıklarını bize bildirdiler hepsi bu. Henüz kimin üstlendiği konusunda bir bilgimiz yok." ifadelerini kullandı.

'DIŞARIDA EKİP DEVAMLI DURUYORDU'

Saldırı hakkında da bilgi veren Demir, "Saldırı sırasında içeride bir polis varmış. Dışarıda ekip devamlı duruyordu. Dün akşam da varmış. Saldırganlar bir anda eylem yapınca, polisin ne yaptığını göremedik. Nasıl mukavemette bulundu, bilgimiz yok. Dışarıda çatışma olmadı. Burada polis arkadaşlar bir aydır devamlı güvenlik tedbiri alıyordu." dedi. Olayın akşam saat 22.00 civarında olduğunu kaydeden Demir, "Kar maskeli iki kişi burayı tarayarak aşağı kaçıyorlar. İçeri girmiyorlar. Polisler karşılık verene kadar şahıslar kaçıyor. Polisler dışarıda kim olduğunu bilmedikleri için ateş edemiyorlar. Nasıl kaçtıklarını bilmiyoruz." şeklinde konuştu.

Olay sırasında derneğin çok kalabalık olmadığını belirten Demir şöyle devam etti: "Dün akşam, vatani görevini yapmak üzere bugün askere gidecek bir kardeşimiz vardı. Arkadaşlarımız onun eğlencesindeydi. Onlar da tahminen bunu değerlendirdiler. Onlar kahpece, haince saldırıları severler. Eğer düşmanlık varsa biz buradayız. "Buraya ayda yılda bir gelen gariban, işçi, namuslu, şerefli insanlarla işleri olmasın." dedik. Varsa bir sıkıntı yöneticilerimiz burada. Buyurun gelin. Nerede istiyorsanız, görüşelim. Boş bir anımızda geldiler. Arkadaşlarımız eğer burada olsaydı, ellerini kollarını sallayarak çıkamazlardı. Üstlenenler bunun bedelini ödeyecekler."

Silahlı saldırıya uğrayan dernek polis korumasındaymış

Silahlı saldırıya uğrayan dernek polis korumasındaymış

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim