• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Sigaralarını Tabuta Koyup Gömdüler

Sigaralarını Tabuta Koyup Gömdüler
Niğde'nin Altunhisar ilçesinde 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle bir grup vatandaş, ilçe meydanına alkışlarla getirdikleri tabuta sigaralarını...

Niğde'nin Altunhisar ilçesinde 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle bir grup vatandaş, ilçe meydanına alkışlarla getirdikleri tabuta sigaralarını koyup gömdüler.

Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, sıra dışı bir etkinliğe imza attı. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle biraraya gelen bir grup, ilçe meydanına alkışlar eşliğinde omuzlarda getirdikleri tabuta koydukları sigarayı gömdüler. Sigara paketlerini tabuta atan vatandaşlar daha sonra küreklerle tabutu gömdü. Vatandaşlar, tabutu gömme esnasında ise Niğde'nin müziklerinden "Niğde Bağları" müziği eşliğinde alkış tuttu.

İnsanlar öldüğünde tabutun başında ağıtlar yaktıklarını şimdi de tam tersi sigarayı tabuta koyarak müzik eşliğinde alkışlarla sigarayı gömdüklerini söyleyen Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

Başkan Sarı ilçe meydanında yaptığı konuşmasında, "Dünyada olduğu gibi 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü olduğu için bir farkındalık oluşturmak istedik. Özellikle sigaraya, alkollü içeceklere, uyuşturucu ve keyif verici maddelere karşı bir kampanya düzenledik. Sloganımız "Sigaraya son verelim, yaşama yön verelim" sloganıyla düzenledik ve ardından süt ikram ettik. Ülkemizde 100 binin üzerinde insanımız hayatını kaybediyor. Biz de bu vatandaşlarımıza tabutlarla cenazeleri ağıtlarla defnediyoruz. Biz de dedik ki bu sigara bize hep ağıtlar yaktırıyor, biz bu sigarayı tabuta koyalım alkışlarla müzik eşliğinde bu sigarayı toprağa gömelim ve hayatımızdan çıkaralım. Canımızı, malımızı, paramızı alan bu sigarayı terk etmelerini ve sağlığına, ekonomilerine katkı sağlamaları için hemen harekete geçilmesi lazım" dedi.

Düzenlenen organizasyonun ardından Altunhisar Kaymakamı Mehmet Erdem ve Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, vatandaşlara süt ikram etti.

Sigaralarını Tabuta Koyup Gömdüler

Sigaralarını Tabuta Koyup Gömdüler

Sigaralarını Tabuta Koyup Gömdüler

Sigaralarını Tabuta Koyup Gömdüler

Sigaralarını Tabuta Koyup Gömdüler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim