• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Şifalı su diye esrar içirdi!

Çeşitli hastalıkları okunmuş su ile tedavi ettiğini öne süren ve kendisini 'Allah'ın elçisi' olarak tanıtan Mehmet Üner'in hastalara içirdiği sudan esrar çıktı.
İstanbul Fatih Müftülüğü'ne geçtiğimiz günlerde başvuran üç kadın, akıllara durgunluk verecek bir şikâyette bulundu. Mağdur kadınlar, çeşitli hastalıkları dua ve hazırladığı okunmuş su ile tedavi ettiğini söyleyen Mehmet Üner'in kendilerine "rahmet suyu" olarak adlandırdığı bir su içirdiğini, bu suyun kendilerinde bağımlılık yaptığını ve vücutlarında uyuşmalara sebebiyet verdiğini anlattı. Müftülüğün olayı emniyete bildirmesi üzerine soruşturma başlatıldı ve mahkeme kararı ile Üner'in evinde arama yapıldı. 
 
'ALLAH'IN ELÇİSİYİM' 
 
Aramada Mehmet Üner'in adını "rahmet suyu" koyduğu sıvı ele geçirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığı'nca suyun analizi yapıldığında, korkunç gerçek ortaya çıktı. Söz konusu sıvının içeriğinde esrarın etken maddesi bulundu. Gözaltına alınarak hakkında işlem yapılan Üner ifadesinde "Allah'ın elçisi" olduğunu bu sıvıyı insanlara şifa sunmak için hazırladığını ve suyun içinde melekler bulunduğunu iddia etti. Savcılık yürüttüğü soruşturma sonucunda Mehmet Üner'in çeşitli sorunları bulunan dine önem veren vatandaşları kendisini hoca olarak tanıtıp kandırdığını, esrar ile yapılmış suyu içirip geçici olarak bile olsa uyuşturarak dertlerinden uzaklaştırdığını, bu iş karşılığında zekât adı altında çeşitli miktarlarda para aldığını belirledi. Üner hakkında uyuşturucu madde ticareti yapma ve dini inanç veya duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık suçları kapsamında iddianame düzenlendi. Üner'in suyun içine kattığı esrar maddesini Fatih Kadınlar Pazarı'ndaki Ahmet isimli bir kişiden aldığı da belirlendi.
 
DENETİMLİ SERBESTLİKTEN YARARLANMIŞ
 
Üner, suyun bazı hastalıklara iyi geldiğini bunun şahitleri olduğunu ileri sürdü. Mehmet Üner'in daha önce de kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak ve satın almak suçlarından 10 ay hapis cezasına mahkum olduğu, bu mahkumiyet kararının 1 yıl tedavi ve denetimli serbestlik kararına çevrildiği öğrenildi. 
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim