• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Siber Güvenlik Operasyon Merkezi 7/24 siber saldırıları takip ediyor

Siber Güvenlik Operasyon Merkezi 7/24 siber saldırıları takip ediyor
Turkcell, pandemi sürecinde önemi daha da artan siber güvenlik alanında müşterilerine 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunduğunu açıkladı.

Turkcell, pandemi sürecinde önemi daha da artan siber güvenlik alanında müşterilerine 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunduğunu açıkladı.

Maltepe Teknoloji Plaza'da bulunan Siber Güvenlik Operasyon Merkezi'nde 7/24 olası siber saldırıları takip ederek müşterilerine hizmet veren Turkcell, kurumsal şirketlerin altyapılarını yöneterek güvenli hale getiriyor. Böylece saldırı ve virüs önleme konusunda operatör mühendislerince gerekli önlemler önceden alınabiliyor.

Verilen bilgiye göre, Turkcell'in mobil hatlar üzerinden internet hizmeti alan müşterilerini virüs, zararlı içerik ve dolandırıcılık amaçlı kurulan sahte sitelerden korumak amacıyla kurduğu Dijital Güvenlik Servisi de veri tabanını her geçen gün genişletiyor. Operatörün siber güvenlik ekibinin sürekli güncellediği yaklaşık 410 bin riskli siteye karşı koruma sunan servis, yapay zeka destekli algoritması sayesinde veri tabanını sürekli güncelleyerek kullanıcılarına siber risklere karşı en güncel korumayı sağlıyor. Müşterilerinin e-posta, sosyal medya hesabı, web siteleri, uygulama ve servislerde kullanılan şifrelerine yönelik sızıntıları kontrol hizmeti veren Dijital Güvenlik Servisi, özellikle "oltalama" (phishing) olarak adlandırılan ve genellikle büyük alışveriş sitelerinin veya bankaların internet sitelerinin kopyalarını yaparak kullanıcıların şifrelerini ele geçirmeye çalışan sitelere karşı da etkili bir koruma sunuyor.

Konuyu değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "Bu vesileyle şirketlerimize mutlaka güvenli erişim yöntemleri tercih ederek siber olay müdahale planları hazırlamalarını ve siber tatbikatlar yapmalarını öneriyoruz. Bireysel müşterilerimiz için ise bu tip durumlarla karşılaşmamaları için cep telefonlarına şifre koymaları, mobil internet bağlantılarını bilmedikleri bir başka cihaz ile paylaşmamaları, kendilerine veri hırsızlığıyla gelen oltalama maillerine dikkat etmeleri ve internet üzerinden kullanıcı bilgilerini girdikleri sitelerde web sayfasının güvenilir olup olmadığını mutlaka kontrol etmeleri konularında bir kez daha hatırlatma yapmak isteriz" diye konuştu.

Erkan, şirket olarak yıllardır "Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalsın" prensibiyle çalıştıklarını belirtirken, müşterilerimizin verilerinin korunması için önümüzdeki dönemde de yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizdi.

Turkcell'in bu alanda yaptığı yatırımların 2 milyar TL'ye yaklaştığı belirtildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim