• BIST 9794.74
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Seyhan’ın Kültür Etkinlikleri Bir Yılda 120 Bin Kişiye Ulaştı

Seyhan’ın Kültür Etkinlikleri Bir Yılda 120 Bin Kişiye Ulaştı
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenledikleri kültür sanat organizasyonlarıyla bir yılda 120 bin kişiye ulaştıklarını...

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenledikleri kültür sanat organizasyonlarıyla bir yılda 120 bin kişiye ulaştıklarını söyledi.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nin tiyatro, konser ve sergi organizasyonlarıyla haftanın her günü sanatseverlerle dolup taştığını belirten Başkan Karalar, "Sosyal belediyeciliğin en önemli unsuru kabul ettiğimiz kültür sanat organizasyonlarıyla farkımızı ortaya koyduk. Seyhan merkezli kültür sanat etkinlikleri Adanamızın bu anlamdaki büyük bir eksikliğini de tamamladı" diye konuştu.

SEYHAN ŞEHİR TİYATROSU'NDAN DOLU DOLU PROGRAM

Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu (SBŞT) oyuncuları biri çocuk toplam üç oyunla hafta boyunca tiyatro severler için sahne alıyor. SBŞT'nun sahnelediği tiyatro oyunları izleyiciden gördüğü büyük ilgi üzerine gösterim sayısını ve gününü arttırdı.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde tamamı ücretsiz olarak sahnelenen oyunların isimleri ve saatleri şöyle:

SBŞT'nun sahnelediği çocuk oyunu "Ah Şu Mikroplar" daha önce haftada bir kez minik izleyicilerle buluşuyordu. Bu oyun yeni dönemde haftada üç gün ve dört oyuna çıkarıldı. "Ah Şu Mikroplar" isimli çocuk oyunu salı ve pazar günleri 14.00'de perşembe günleri saat 10.30 ve 13.00'de iki ücretsiz gösterimle izleyicilerle buluşuyor.

"TOROS CANAVARI" VE "YOLCU"YA İLGİ DEVAM EDİYOR

SBŞT oyuncuları bu sezon iki ayrı büyük oyunu ile izleyiciyle buluşuyor. Nazım Hikmet'in yazdığı "Yolcu" ikinci sezonda da tiyatroseverlerin beğeniyle izlediği bir oyun oldu. SBŞT oyuncuları sahneledikleri Yolcu oyunuyla Gaziantep, Bodrum, KKTC ve Almanya turneleriyle Seyhan sınırlarını çoktan aştı. Nazım Hikmet'in Yolcu'su, SBŞT oyuncuları aracılığıyla her hafta Cuma günü Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de Seyhanlı tiyatroseverlerle ücretsiz olarak buluşmaya devam ediyor.

Aziz Nesin'in 100'üncü doğum yıldönümü nedeniyle SBŞT tarafından sahnelenen "Toros Canavarı" isimli iki perdelik güldürü oyunu haftada iki kez perde diyor. SBŞT, Aziz Nesin'in kendisine has mizahıyla kaleme aldığı "Toros Canavarı" isimli oyunla perdelerini her hafta Çarşamba ve Cumartesi günleri saat 20.00'de ücretsiz olarak izleyiciye açıyor.

'PAZAR KONSERLERİ" DİZİSİ

Seyhan Belediyesi kültür sanat etkinliklerinde sanatseverleri yeniliklerle buluşturmaya devam ediyor. Seyhan Belediyesi Kültür Müdürlüğü her hafta Pazar günü saat 19.00'da ücretsiz konser programı düzenliyor. 13 Aralık Pazar günü "Grup Ahali" konseriyle başlayan Pazar Konserleri dizisi 20 Aralık Pazar günü "Elis Dubas" konseriyle devam etti. Seyhan Belediyesi Pazar Konserleri dizisinin her hafta sonu müziğin çeşitli dallarında sanat icraa eden müzisyenlerin canlı performanslarıyla aynı saatte gerçekleştirileceği bildirildi.

SEYHAN KÜLTÜR DERGİSİ 70 BİN OKURA ULAŞTI

Seyhan Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından iki aylık yayın periyodunda hazırlanan "Seyhan Kültür" dergisi bugüne kadar 70 bin okura ulaştı. Her sayıda özel bir kapak konusu belirleyen ve Seyhan özelinde kültür sanat etkinliklerini okurlarına aktaran derginin Ocak-Şubat 2016 tarihli yeni sayısının kapak konusu Sabahattin Ali. Sabahattin Ali kapak konusuyla çıkacak Seyhan Kültür, derginin gördüğü yoğun ilgi nedeniyle tirajını 15 bine çıkardı.

Seyhan’ın Kültür Etkinlikleri Bir Yılda 120 Bin Kişiye Ulaştı

Seyhan’ın Kültür Etkinlikleri Bir Yılda 120 Bin Kişiye Ulaştı

Seyhan’ın Kültür Etkinlikleri Bir Yılda 120 Bin Kişiye Ulaştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim