• BIST 9524.59
  • Altın 2499.358
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.2565
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Şeyda Güre: Safiport Derince Limanı'nın iş hacmi günden güne artıyor

Şeyda Güre: Safiport Derince Limanı'nın iş hacmi günden güne artıyor
Derince Limanı'nda yük taşımacılığı yapan nakliyecilerin "Safiport Derince Limanı nakliyecileri mağdur ediyor" açıklamalarına, Safiport Derince Limanı Genel Müdürü Şeyda Güre, Nakliyecilerin doğru söylemediğini kaydederek sert tepki gösterdi.

​Safiport Derince Limanı'nda nakliye firmalarının mağdur edildiği ile ilgili iddialara Safiport Derince Limanı Genel Müdürü Şeyda Güre cevap verdi.

Sınırlı Sorumlu (SS) Derince 1 No’lu Kooperatifi Başkanı Umur Macit, SS Derince 18 No’lu Kooperatifi Başkanı Yılmaz Kaymak ve SS Derince 33 No’lu Kooperatifi Başkanı Murat Subaşı'nın yerel medyaya yaptığı açıklamalara, Safiport Derince Limanı Genel Müdürü Şeyda Güre yaptığı basın toplantısında, gazete kupürünü göstererek sert tepki gösterdi.

Safiport Holding'in limanı devralmadan önce, kooperatife üye olmayan hiç bir nakliyecinin limandan taşıma yapamadığını ve limana yükü gelen müşterilerinin mağdur olduğunu söyleyen Safiport Derince Limanı Genel Müdürü Şeyda Güre, Safiport Holding'in limanı devraldıktan sonra, nakliyecilerin tekelleşen yapısını kırdıklarını ve limana her bölgeden nakliyecilerin gelerek taşıma yaptıklarını ifade etti.

Limanda iş hacminin düştüğünü ve nakliyecilerin mağdur olduğu iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydeden Safiport Derince Limanı Genel Müdürü Şeyda Güre; "Bizim limanda iş ve yük hacmimizin düşmediği gibi aksine arttı. Eğer nakliyeciler iş alamıyorsa ve bu onların sorunu. Limanı teslim aldığımız Mart-Aralık 2015 tarihleri arasında limana gelen gemi sayısı 876 oldu. Bizden önce, limanda iş yapan firmaları çıkararak, tüm sorumluluğu üstlendik. Önce iş güvenliği ve iş emniyetini sağlayarak iş kazalarının oluşmasının önüne geçtik" diye konuştu.

10 ay içinde bir milyon 300 bin ton genel kargo yükü, 90 bin ton proje, 336 bin 453 araç, 16 bin ton sıvı yük elleçleme yapıldığını belirten Safiport Derince Limanı Genel Müdürü Şeyda Güre, Türk ekonomisinin en önemli kalemlerinden olan araç ithalatı ve ihracatında Safiport Derince Limanı'nın marka haline geldiğini söyledi.

safiport_buyuk.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim