• BIST 9722.83
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Sevgili cinayetine müebbet hapis!

Adana'da kendisini terk eden sevgilisi Halime Ceviz'i çocuklarının gözü önünde 11 bıçak darbesiyle öldürüp, birlikte yaşadığı adamı yaraladığı öne sürülen Eyyüp Aşkan, cinayetten ağırlaştırılmış ömür boyu, 15.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kansere yakalanan eşini cinayetten 5 yıl önce kaybeden Halime Ceviz, 2 çocuğuna bakabilmek için barlarda şarkı söylemeye başladı. Bir süre sonra da Eyyüp Aşkan ile tanıştı. İkili birlikte yaşamaya başladı. Bir süre sonra evli olduğunu öğrendiği Aşkan'ın kendisine sürekli şiddet uygulaması üzerine Ceviz, çocuklarını da alarak Antalya'ya kaçtı. Evlere temizliğe giderek kendisi ve çocuklarını geçindirmeye çalışan Ceviz'in izini bulan Aşkan, iddiaya göre yeniden birlikte olmaya zorladı. "Benden ayrılırsan seni yaşatmam" diye tehdit etti. Sokağa dahi çıkmaya korkan Halime Ceviz, Eyyüp Aşkan'ın kendisini dövmesinden dolayı cezaevine girince sığınma evinden ayrılarak Adana'ya annesinin yanına döndü.
 
11 YERİNDEN BIÇAKLADI
 
Cinayetten bir gün önce tahliye olan Aşkan, iddiaya göre, kadının Adana'da kaldığı evi tespit etti. 16 Kasım 2011'de evin önüne gidip Ceviz'i kendisini terk ettiği gerekçesiyle 11 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Ardından da kadının birlikte kaldığı ileri sürülen Tayfun İşkin'i ağır yaraladıktan sonra kaçtı.
 
Cinayetten 10 ay sonra yakalanıp cezaevine konulan Aşkan hakkında cinayetten ağırlaştırılmış müebbet, yaralama suçundan da 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Aşkan hakkındaki kasten öldürme suçunu kabul etmedi. Olay yerine Halime Ceviz'in istediği parayı vermek için gittiğini ileri süren sanık Aşkan, olay anını şöyle anlattı:
 
"Telefonu uzatarak benden telefonla Tayfun'a küfretmemi istedi. Kabul etmeyince 'Sen ne biçim erkeksin. Cezaevinden çıktın diye tırstın mı?' diye laflar söyledi. Yüzüme tükürdü. Üzerinden bıçak çıkardı. Ben kaçmak isterken ayağımdan yaralandım. Bunun üzerine bıçağı alarak kendisine vurdum. Kaç kez vurdum hatırlamıyorum. O sinirle Tayfun'un bulunduğu yere giderek onu da yaraladım."
 
Mahkeme heyeti, sanık Aşkan'ı cinayetten ağırlaştırılmış ömür boyu, yaralama suçlarından da 15.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Cezayı duyan sanık Aşkan, öldürdüğü Ceviz'in annesi 49 yaşındaki Şaha İkiler'e tepki gösterdi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim