• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Servergazili Beyza Yazıcı, dartta altın madalya kazandı

Servergazili Beyza Yazıcı, dartta altın madalya kazandı
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde faaliyet gösteren Özel Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi, dartta el birincisi ve beşincisi çıkardı.

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde faaliyet gösteren Özel Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi, dartta el birincisi ve beşincisi çıkardı. Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu ile Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Denizli Dart İl Birinciliği yapıldı. Dart branşında bireysel olarak 142 sporcunun katıldığı yarışmalarda, Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi büyük başarı gösterdi.

Bireysel alanda kazanan ve yüzü gülen sporcu, Genç Kızlar kategorisinde Beyza Yazıcı oldu. Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu'nun da seyrettiği yarışmaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Yazıcı, rakiplerinden daha fazla puan alarak İl birincisi oldu. Aynı okuldan Dilara Arım, il beşincisi olma başarısını elde etti. Şampiyon, altın madalyayı Bocce Bowling Dart İl Temsilcisi Abdülkadir Sarıyer'in elinden aldı. Beyza Yazıcı, okullarının hem bilim hem de spor alanında başarı elde ettiğini belirterek, "Denizli birincisi olmak çok güzel bir duygu. Spor yapmanın derslerime engel olmadığını da gördüm. Bu başarımı, disiplinli çalışmamın yanısıra okulumun ve ailemin desteğine borçluyum." dedi. Okulun Beden Eğitimi öğretmeni Necla Sevim ise dartın, fazla yorulmadan herkesin kolaylıkla yapabileceği bir spor olduğunu belirtti. Özel Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Dolukan da günümüz Türkiye'sinde öğrencilerin en çok şikâyet ettikleri konunun, dikkat dağınıklığı olduğunu vurguladı. Dolukan, "Ders çalışırken odaklanamadıklarını ifade eden öğrencilerin, ders çalışma başarısını elde etmek için rehberlik servislerine ve psikologlara gittiği sıkça görülmektedir. Dart sporu, aslında bu konu için harika bir reçetedir. Dart çok yorulmadan, bütün dikkatlerini vererek odaklandıkları hedefe isabetli atışlar yapabilme sanatıdır. Hem eğlenceli hem de dikkat toplama egzersizi olan bu spor dalını herkese tavsiye ediyoruz." diye konuştu. Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın ise, "Servergazi Eğitim Kurumları, 25 yıldır olimpiyat ve proje yarışmalarının yanısıra akademik, kültürel, sportif ve sosyal alanlarda hep Denizlimiz'in gururu olmuştur. TEOG ve üniversite sınavlarındaki başarıları, öğrencilerine hep zirvelere taşımıştır. Öğrencilerimizi sadece okul dersleri ile eğitmiyor, aynı zamanda onları ilgi duyacakları bir alanda spor yapmaya ve en az bir müzik enstrümanını öğrenmeye teşvik ediyoruz. Amacımız, bedenen ve ruhen sağlıklı nesiller yetiştirmektir." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim