• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Sertifikalı kodlama eğitimi için Dogatech çevrim içi kursları başlıyor

Sertifikalı kodlama eğitimi için Dogatech çevrim içi kursları başlıyor
İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, iki farklı seviye için kodlama eğitimi 13 Mart'ta başlıyor.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, iki farklı seviye için kodlama eğitimi 13 Mart'ta başlıyor. Nereden başlasam diyenler için DogaTech Kodlama Eğitimi, programlama bilgisine güvenenler için ise DogaTech Riders Eğitimi verilecek. Eğitimleri, İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmenleri verecek.

DogaTech Riders, bir online kurs ve programlama yeteneğini, robotlarla geleceğin dünyasına taşıyor. Programlama ve robotikte yeteneği olan herkese açık. Python, robotik, matematik ve fizik içeriklerinden oluşuyor. Programlama bilgisi temeli olan, kendisini Python programlama dilinde ve robotik dünyasında geliştirmek isteyen katılımcılar; 15 haftalık eğitimle robotik dünyasına da giriş yapacaklar.

7-16 yaş arasındaki çocuklara oyunlaştırma ile kodlama öğretmeyi amaçlayan eğitim programı, Kodris platformu üzerinden yapılacak ve toplam 15 hafta sürecek. Online eğitimleri tamamlayan herkes İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji ve Kodris onaylı başarı sertifikası almaya hak kazanacak.

Programlama yeteneği, robotlarla geleceğin dünyasına taşınıyor

Eğitim tamamlandığında online bir robot yarışması yapılacak. Eğitime katılım gösteren herkese İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji ve Acrome Robotics onaylı başarı sertifikası verilecek.

DogaTech Kodlama Eğitimi ile, ilkokul öğrencileri blok tabanlı, ortaokul öğrencileri ise Python programlama dilini öğrenme şansı bulacak.

DogaTech:

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji'nin yenilikçi eğitim modelleri ile Türkiye'deki eğitim sektörüne yön verme vizyonunu hayata geçirdiği DogaTech Programı kapsamında STEM tabanlı (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eğitim içeriklerine ev sahipliği yapan online derslerden oluşmaktadır. "Yeni nesil eğitim" felsefesiyle geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı bireyleri yetiştirme amacında olan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, dünya ile entegre bireyler yetiştirmeye devam etmek için temel programlama bilgisi olan herkesi eğitimlerine davet etmektedir.

Riders.ai:

Riders.ai, Acrome Robotik Sistemleri tarafından geliştirilmiş bulut tabanlı bir robotik geliştirme, eğitim ve yarışma platformudur. Acrome Robotics 2014 yılından beri akademiye ve endüstriye yönelik robotik eğitim sistemleri geliştirmekte ve geliştirilen sistemler 2020 itibariyle 30'u aşkın ülkeye ihraç edilmektedir. Robotik ürünlerin yanı sıra, bulut tabanlı robotik kodlama, simülasyon ve yarışma platformu Riders.ai ile Türkiye ve ABD'nin önde gelen okullarında kullanılmakta ve düzenlediği robotik yarışmalar ile robotik alanında kendini geliştirmek isteyen herkese daha ulaşılabilir bir alan sunmaktadır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim