• BIST 9744.01
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Serikli İşadamlarına Kazakistan’a Yatırım Daveti

Serikli İşadamlarına Kazakistan’a Yatırım Daveti
Serik Belediye Başkanı Prof.Dr.Ramazan Çalık'ı makamında ziyaret eden Kazakistan Ulusal Yatırım ve Geliştirme Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Kayrat Bekenon,...

Serik Belediye Başkanı Prof.Dr.Ramazan Çalık'ı makamında ziyaret eden Kazakistan Ulusal Yatırım ve Geliştirme Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Kayrat Bekenon, Kazakistan Aktobe Bölgesi'ne yatırımcıları davet etti. Bekenon, "Başka yatırım teklifleri var ancak biz kardeş ülkeyiz. Yatırım yapacaksa kardeşlerimiz yapsın" diye konuştu.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Kazakistan Antalya Konsolosluğu iş birliğiyle Serik'e gelen Kazakistan Ulusal Yatırım ve Geliştirme Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Kayrat Bekenon ile Aktobe Eyaleti Yatırım Departmanı Müdürü Anuar Sabır, Aktobe Tarım Yatırım Müdürü Ayan Ikılas ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'ı ziyaret etti. BAKA Destek Ofisi uzmanı Seyitcan Altıkaynak da katıldığı toplantıda Çiftçi Malları Koruma Antalya Bölge Birliği Başkanı Beyazıt Işık ile Serikli ihracatçı iş adamları da hazır bulundu. Kazakistan Ulusal Yatırım ve Geliştirme Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Kayrat Bekenon, Aktobe Bölgesi'nde 100 hektarlık bir alan ayırarak tarım konusunda yatırım yapılması için iş adamlarını davet etti. Bekenon bölgenin elektrik, su, doğal gaz gibi alt yatırımları ve ulaşım kolaylıkları hakkında bilgi verdi.

DEVLET OLARAK YATIRIMLARI DESTEKLİYORUZ

Kazakistan'ın çok geniş tarım arazilerine sahip olduğunu belirten Bekenon, devlet olarak yatırımcıları desteklediklerini ifade etti. Destek hakkında da 4 yıl süreyle kira bedeli 10 süreyle de vergi alınmayacağını ve yatırımcıya yüzde 30 teşvik desteği verileceğini belirten Bekenon, doğal gazın 1000 metreküpünün de 15 dolar ucuz bir rakam olduğunu da söyledi. Rusya başta olmak üzere bazı ülkelerden yatırım teklifleri aldıklarını da belirten Bekenon, "Başka yatırım teklifleri var ancak biz kardeş ülkeyiz. Yatırım yapacaksa kardeşlerimiz yapsın" diye konuştu. Başkan Çalık, uygun bir zamanda Serikli ihracatçı iş adamlarıyla Kazakistan'a giderek inceleme yapacaklarını söyledi. Çalık toplantının ardından Kazakistan Ulusal Yatırım ve Geliştirme Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Kayrat Bekenon ve beraberindeki heyete Serik Bıçağı ile çeşitli hediyeler verdi.

Serikli İşadamlarına Kazakistan’a Yatırım Daveti

Serikli İşadamlarına Kazakistan’a Yatırım Daveti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim