• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Serik Belediyesi’nden 9 Milyon TL’lik Çöp Sözleşmesi

Serik Belediyesi’nden 9 Milyon TL’lik Çöp Sözleşmesi
Serik Belediye Başkanlığı bazı bölgelerin çöp toplama işini aralarında yaptıkları sözleşmeyle merkezi Belek mahallesinde konuşlu Belek Turizm Yatırımcıları...

Serik Belediye Başkanlığı bazı bölgelerin çöp toplama işini aralarında yaptıkları sözleşmeyle merkezi Belek mahallesinde konuşlu Belek Turizm Yatırımcıları Ortak Girişimi (BETUYAB) devretti. Belediye bu durumda yıllık 9 Milyon TL kara geçecek.

Serik Belediye Başkanlığı 1 Ocak - 31 Aralık 2016 dönemini kapsayacak şekilde Akçaalan, Aşağıçatma, Belek, Belpınar Boğazkent, Cumalı, Cumhuriyet, Çakallık, Dikmen, Eminceler, Gedik, Kadriye, Karadayı, Kökez, Kürüş ,Merkez, Orta ve Yeni mahalleler başta olmak üzere 18 mahalle, Serik merkezde Salı, çarşamba, cuma, pazar, Kadriye pazarı, Belek pazarı, Boğazkent çarşamba ve cumartesi pazarları olmak üzere 8 pazar yeri ile Boğazkent mahallesinde bulunan 14 otelin çöp bidonlarının ve konteynerlerinin boşaltılması, etraflarının temizlenmesi, cadde ve sokakların vakumlu yol süpürme aracı ve işçilerce süpürtülmesi, günlük toplanan katı atığın Antalya Büyükşehir Belediyesine ait Kızıllı mevkin de bulunan katı atık düzenli depolama sahasına nakledilmesi hizmeti işini 1 yıllığına Belek Turizm Yatırımcıları Ortak Girişimi (BETUYAB) devretti. Serik Belediyesi ise bu dönem içerisinde geri kalan diğer mahallelerin çöp bidonlarının ve konteynerlerinin boşaltılması, etraflarının temizlenmesi işini yürütecek.

Serik belediye Başkanlığı yapmış olduğu bu sözleşme ile önceki yıllarda ihale ile çöp toplama işine ödediği yaklaşık 9 milyon TL bedellik masraftan kurtulmuş olacak. Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "2016 yılının başlamasıyla birlikte bir yıl boyunca bazı bölgelerin çöp toplama işini yaptığımız sözleşme ile Belek Turizm Yatırımcıları Ortak Girişimi (Betuyab) ne devrettik. Böylelikle çöp toplama işi için ihaleyi alan şirketlere verdiğimiz para Belediyemizde kalacak. Buda 1 yıllık tahmini 9 milyon TL'dir. Belediye olarak 2016 yılı için sadece çöp toplama işinden 9 milyon TL'ye yakın masraftan kurtulmuş olduk" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim