• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

"Sergen gelince takım kendine geldi"

"Sergen gelince takım kendine geldi"
M.Sivasspor Başkanı Otyakmaz, takımın başına geçen Sergen Yalçın'dan övgüyle bahsederek, ”Sergen Yalçın gelince takım kendine geldi” dedi.

Başkan Otyakmaz katıldığı bir televizyon programda 11 yıldır Medicana Sivasspor'da başkanlık yaptığını belirterek, "11 yıl uzun bir zaman ama nasıl geçtiğini de pek anlayamadık. Çünkü her hafta yeni bir heyecanın, telaşın, yeni bir başarının veya başarısızlıktan uzaklaşmanın gayreti içinde olduğumuz için nasıl geçtiğini pek anlayamadım.

Geriye dönüp baktığım zaman 3 sene de yöneticiliğim var tam 14 yıl olmuş Sivasspor'da görev alma sürem. Gerçekten yıllar çok çabuk geçmiş. İstikrar çok önemli. Sivas'ın şöyle bir şansı var. Bir başarı varsa bunda istikrar çok etkilidir. Benden önce ki değerli başkanımın da 8 yıl görev aldığını düşünürsek Sivasspor 19 yılda 2 başkan tarafından idare edilmiş" şeklinde konuştu.

“ŞAMPİYONLUK SERÜVENİMİZİ MUTLU SONLA NETİCELENDİRDİK”
Başkanlığının ilk yılında çok güçlü bir yönetimin olduğunu söyleyen Otyakmaz, "Önemli iş adamlarından oluşturduğumuz yönetim kurulu vardı. Teknik direktörümüz de o dönem Fenerbahçe'nin PAF takımını çalıştıran İsmail Kartal'dı.

Takımı ona teslim ettik. Ne kadar haklı olduğumuzu ilk 5 haftada 5'te 5 yaparak kanıtladık. Ondan sonra şehir bize inandı, güvendi. Şampiyonluk serüvenimizi mutlu sonla neticelendirdik. Onun kurduğu takım ilk yıllarında önemli başarılara imza attı. Mehmet Yıldız'dan, Muhammed'den, Hayrettin'den Sivasspor uzun yıllar faydalandı" diye konuştu.

“GENÇ HOCALARA ŞANS VERMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM”
Başkanlığı süresince her zaman yeni teknik direktörlere şans vermeyi hedeflediğini kaydeden Otyakmaz, "İsmail Kartal, Bülent Uygun, Roberto Carlos gibi yeni isimler Türk futboluna heyecan getirecek, yeni bilgi akışını sağlayacak teknik direktörlere şans vermek hep bizim hedefimiz oldu. Hedeflerimden bir tanesi de Sergen hocaydı.

Ben genelde maçları izlerken kimlerin başarılı hoca olabileceğini ileriki dönemlerde kimlerle çalışabileceğimizi hep düşünürüm. Sergen hoca da bunlardan bir tanesiydi ama Gaziantepspor benden önce davrandı geçtiğimiz yıl birlikte çalıştılar. Şimdi bizimle beraber yani yeni ve genç hocalara şans vermekten mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.

“CİCİNHO ÇOK BÜYÜK BİR PROFESYONEL”
Medicana Sivasspor'un iki sezon şampiyonluğa oynadığını ve ilk yarıları lider olarak bitirdiğini söyleyen Otyakmaz, ”Fakat tecrübesizlikten ve önlemleri almamış olmamızdan dolayı şampiyon olamadık. Bir tanesinde ilk yarıda Mehmet Yıldız 11 gol atmıştı, daha sonra bir takım teklifler geldi ikinci yarı sadece 4 golle tamamlayabildi.

Sanırım bunların etkisi oldu. Başarılı Anadolu kulüplerinin oyuncuları her zaman bu tür teklifleri alabiliyor ama dereyi geçerken bu tekliflerin yapılması belki çok şık olmamakla birlikte doğanın tabiatına da aykırı değil. Futbolcularımız bunu kaldırabilecek düzeyde değil maalesef. Özellikle genç Türk futbolcular. Bu sezon Cicinho'ya çok ciddi teklifler gelmişti ama Cicinho çok büyük bir profesyonel olduğu için bu tür tekliflerden hiç etkilenmedi ve oyununu devam ettirebiliyor.

Cicinho'un hem insanlığını, hem futbolunu, hem takıma katkısını, hem problem çıkartmamasını seviyorum hem de elinden gelenin en iyisini vermeye çalıştığını görüyorum ve taktir ediyorum" diye konuştu.

“SERGEN YALÇIN GELİNCE TAKIM KENDİNE GELDİ”
Ligde bu sezon geride kalan 26 haftayı değerlendiren Otyakmaz, "Sivasspor'da bugün itibari ile 30 puanın çok daha üzerinde olma potansiyeli vardı. Maalesef bazı futbolcularımızın ayaklarının yere basmaması, belki Roberto Carlos'un dünya kupasında yorumculuk yapması ligden kendisini uzak tutması, bizim ilk 11'imize aşırı güvenmemiz, biraz da ekonomik kaygıları gözeterek yeni transferlerimizin maliyetini biraz ucuz tutmaya çalışmamız bizim hatamız olarak yorumlanabilir.

Ancak Sergen Yalçın gelince takım kendine geldi. Oynayanlar, oynamayanlar kendisine çeki düzen verdi ve hemen puanlar gelmeye başladı ki ikinci yarının başı itibari ile 3'te 3 yaparak zaten alt çizgiden hızla uzaklaştık.

Daha sonra Galatasaray, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Rizespor 4'lü grubundan 1 puan çıkartabildik ama Beşiktaş ve Galatasaray maçları herkesin hatırındadır sanırım çok üstün oynamamıza rağmen maalesef kazanamadık.

Bazen futbolda oluyor, kontrolünüzden çıkıyor her şey. Ama ondan sonra da toparlanmasını bildik son iki haftada iki galibiyet aldık. Bundan sonra ki iki karşılaşmanın da içeride olduğunu düşünürsek bu seriyi uzatmayı planlıyoruz. İlk 10 içerisinde ki grupta yükselmek istiyoruz" dedi.

3 Temmuz süreci hakkında da konuşan Otyakmaz, şunları söyledi:
"Polisler gelmeden önce Rıza hoca beni aradı. 'Korcan'ı götürüyorlar' dedi. Neden acaba? Diye düşünürken kapı çaldı. Kapıda polisi görünce gerçekten çok şaşırdım.

Ne olduğunu da tam söylemiyorlar. O dönem sanki sıkıyönetim sürecinden geçiyormuşuz gibi polisin yapmış olduğu operasyonlarda bir sır, bir gizem hep altında başka bir niyetler olan gerçeği saklanan bir takım operasyonlar oldu. Operasyon adaletli değildi. Mahkememiz hala devam ediyor.

Bu operasyonun çok art niyetli, suçu olanların dosyanın içerisinden çıkartıldığı, suçu olmayanların belirli bir hedef için dosyaya dahil edildiği bir operasyon olduğunu gönül rahatlığı ile söylüyorum.

 Memnunlar mıdır? Bu yapılan operasyondan. Kendilerine soruyorum; attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değiyor mu soruyorum?

Türk futbolunu içine soktuğunuz durum, gelinen nokta ortada. Takımlar arası bölünmüşlük ve şiddet olaylarının çoğaldığını görmek onları memnun ediyor mudur? Bunu düşünsünler lütfen. Biz ne yaptık, olanları ne noktaya götürdük? Biraz vicdanları varsa bunu düşünsünler istiyorum."

FENERBAHÇE'YE YAPILAN SALDIRI
Fenerbahçe takımını taşıyan otobüse yapılan saldırıyı da kınayan Otyakmaz, "Renklerin burada hiç bir önemi yok.

Bu tür şiddet olaylarının hem ülkemiz hem de Türk futbolu açısından hem de ülkemizde ihtiyacımız olan huzurun gelmesi açısından hem de dünya futboluna karşı sorumluluğumuzdan dolayı kötü olaylar olduğunu söylemek gerekiyor.

Trabzon'da 3-2 kazandığımız ve Trabzonspor'u elediğimiz maçta kalecimiz Ertuğrul'un kafası yarıldı. Sahaya yüzlerce şey atıldı. Futbolcularımıza saldırılmaya çalışıldı.

Biz bu konular büyümesin olaylar Fenerbahçe'nin yaşadığı olay noktasına gelmesin düşüncesiyle olayı büyütmedik ama basınımızda bir iki ufak Ertuğrul'un başına bir şeyler isabet etti haberinden başka doğru düzgün kamuoyu da oluşmadı. Bazı şeyleri görmezden gelirseniz yarın bu noktaya gelebilir” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim