• BIST 9517.4
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Şenol Güneş: Gelin hep birlikte başaralım

Şenol Güneş: Gelin hep birlikte başaralım
A Milli Futbol Takım teknik direktörü Şenol Güneş, 4-0 Moldova galibiyeti maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Güneş, Moldova maçı sonrası Beşiktaş taraftarına sitemde bulundu.

A Milli Futbol Takım teknik direktörü Şenol Güneş, 4-0 Moldova galibiyeti maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Güneş, Moldova maçı neler söyledi? 

Güneş'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

İki rakibe göre kağıt üzerinde üstündük. Ama bunu maçta da görmek istiyorduk. Hak ettiğimiz iki sonucu aldık. İki maçı da kazandık. Moldova takımın doğru düşüncelerini hataya düşüren bizim takımımız oldu. Arnavutluk maçında defans yönümüzü bu maçta da ofans yönümüzü gördük. Biz iyi bir futbol takımıyız. Araba ile ne işimiz var. Sahada futbolumuzu oynuyoruz.

Biz işimizi yapıyoruz. Herkesin de işini yaptığı iyi bir döneme geçmek istiyoruz. Ortak değerimiz sanat ve spor. Burada da insanları uyutmak değil, bütünleştirmek istiyoruz. Başlangıçta zorluklar olacaktır. Medyaya çok teşekkür ederim. Kin, nefret ortamı değil, sevgi ve saygı ortamı olmalı. Sorunları hep birlikte çözeceğiz. Kavgalar bizi bir yere götürmez, ortak değerde birleşmeliyiz. Bize bir görev verdiler, o sorumluluğu taşımaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız da bizim insanımız, memurda, işçide. Sonuçlar olduğunda değil de iyi sonuçlar için bir araya gelmek önemli. Cumhurbaşkanımız eski bir futbolcu, futbolu seven devlet büyüğümüz. Şenol Güneş dönemi değil hepimizin dönemi. Emre'yi 19-20 yaşında Milli takıma almıştım bu akşam 38 yaşındaydı, Ozan Kabak'ın bugün doğum günüydü, kadroda yer almadı. Onun acısını ben bilirim. Kültür erozyonunu yıkabilirsek çok işi de başaracağız.

Başarısızlıkta sorumlu benim, gelin hep birlikte başaralım. Başarı hepimizin. Oyuncuların hepsi iyi niyetli. Heyecanla oynamak istiyorlar. Buraya gelenler ben nasıl kalırım, gelmeyenler nasıl giderim diye düşünecekler.  Oyuncular, şimdiden Fransa ve İzlanda maçında oynarım diyecek. Fransa ve İzlanda maçları talihsizlik. Sadece biz bu şekilde oynuyoruz grupta. Bakalım kaç puan alacağız. Ama çocuklar maç öncesi hazırlıkları uygulamaya çalışıyor. Yapabileceklerimizi istiyoruz.

İki maç oynadık. Birinci maçta savunma ikinci maçta da hücum oynadık. Milli takım durarak sonuç alınacak yer değil. 3 gün uyumadık. Biz emek vermeliydik. Kaybetseydik üzülürdüm ama vicdan azabı duymazdım. Lucescu güzel işler yaptı. Bizim galibiyetlerimizin Lucescu'yla ilgisi yok. Onu ada teşekkür ettim. Toplamdaki galibiyet sayımız, mağlubiyet sayımızı geçmeli. Eskişehir'i futbol kenti olarak biliyorsunuz. Taraftara çok teşekkür ediyorum. Zaman zaman kamplara ya da antrenmalara basın mensubu gelmezken, az gelin arkadaşlar diyeceğiz. Biz bunu özledik. Sinerji her tarafa geçmeli. Geçici görev benim özel durumum. Bunu ben istemedim. Kendi takımımızla çalışırken de Fransa'da maçını düşüneceğiz. Çok yorulduğumu söyleyebilirim ama, öncesinde bana çok haksızlık yapıldı. Hem medya tarafından hem de taraftarlar tarafından.

Tüm antrenörle görüştüm. Bu ülke canını feda edenlerin bıraktığı bir ülke. Bu ülke böyle kuruldu ama biz savaş istemiyoruz. Kanla canla kurulan bu ülke birleşsin istiyoruz. Bütün oyuncular buna inandı ve bunu göstermek de istiyorlar. Fransa ve İzlanda ile ilgili bilgi verirseniz, kadroyu da yaparsanız sevinirim. Sayın Cumhurbaşkanı da geldi, siz bilmezseniz ben ona da antrenörlük yaptım. 'Geç kaldınız, daha erken gelseniz, sizi de takıma alabilirdim' dedim.  Futbolun birleştirici bir unsur olmasını istiyoruz. Kulübümü ve taraftarımı seviyorum. Fakat Milli takımı her şeyin üzerinde tutuyorum. Biz yanlış yapmadık. Utanılacak bir şey yapmadık. Beşiktaş'a nasıl geldiğimi biliyorum, giderken de nasıl gittiğimi öğrendiniz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim