• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

“Seni Anlıyorum Projesi” Kapanış Toplantısı

“Seni Anlıyorum Projesi” Kapanış Toplantısı
İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Birçok eğitim faaliyetleri yapıyoruz ama bu eğitim faaliyetlerinden benim öğrendiğim, dünyanın en iyi öğretmeni...

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Birçok eğitim faaliyetleri yapıyoruz ama bu eğitim faaliyetlerinden benim öğrendiğim, dünyanın en iyi öğretmeni annelerdir" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Engellilere Destek Programı(EDES) kapsamında finanse edilen, Samsun Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, "Seni Anlıyorum Projesi" kapanış toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, proje kapsamında yapılan faaliyetlerin gösterilesi ile devam etti. Slayt gösterisinin ardından konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından sahneye çıkan ve projeden yararlanan engelli çocuklar küçük bir gösteri sergiledi.

"ENGELLİLERİN DURUMUNA UYGUN ÇALIŞMA ORTAMINI SAĞLAMALIYIZ"

Engellilerin eğitim ve çalışma hayatına uygun ortamların hazırlanılması gerektiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Birçok eğitim faaliyetleri yapıyoruz. Ama bu eğitim faaliyetlerinden benim öğrendiğim, dünyanın en iyi öğretmeni annelerdir. Toplum birçok kesimden oluşuyor. Kadınlar, erkekler, çocuklar diye. Önemli bir geçeğimiz de toplumumuzun yüzde 10'unun engelli kişilerden oluştuğudur. Toplumun sağlıklı olabilmesi için bunlara da mutlaka el uzatılması, toplumla bütünleşmesi, normal insanlar gibi hayatını sürdürmesi ve kaynaşmaları gerekiyor. "Seni Anlıyorum Projesi" aslında böyle bir düşünceden doğdu. Bizim acımaya değil onların dertlerini anlamaya ihtiyacımız var. Çünkü acıma duygusu gelip geçicidir. Sorun burada, bunları toplumun doğal bir parçası olarak görüp, kabullenmek ve bunların hem eğitim alabilecekleri ortamları hazırlamak hem de çalışma hayatında kendi özel durumlarına uygun çalışma ortamları da sağlamak durumundayız. Bu proje ile 350 öğrencimiz katıldı. Projede emeği geçen tüm arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"OTİZMLİ KIZIM ŞUANDA LİSE 4. SINIFA GİDİYOR"

Otizmli çocuk sahibi aileler adına konuşan Asiye Bodur, otizmli kızının şuanda lise 4. sınıfa gittiğini belirterek, "Gökçe adında bir kızım dünyaya geldi. Kızımı büyütürken zihnimde oluşan bir takım kuşkularım olmuştu. Acaba diyordum, konduramıyordum. Aileme ve topluma bunları anlattığımda beni kınıyorlar, bunlar senin kuruntuların diyorlardı. Fakat kızımdaki kuşkular bende giderek büyüyordu. Gökçe yaşına girmeden yürümeye başladı. İşaret dilinin kullanarak bize her şeyi yaptırıyordu. Fakat 1 kelime dahi konuşamıyordu ve ben çok üzülüyordum. Gökçe 4 yaşına gelmişti ve 2 kelimenin dışında bir şey söylemiyordu. Daha sonra kızımı anaokuluna yazdırdım. Burada sıkıntılar başladı. Gökçe evde sessiz sakinken, burada hırçınlaşıyordu. Öğretmenlerimizin ve yöneticilerin desteği ile bir yerlere kadar yol alabildik. Fakat zaman zaman sıkıntılar yine oluyordu. Daha sonra hastaneye giderek kızımın otizmli olduğunu öğrendik. Doktorlar, psikolog, öğretmen, doktor, özel eğitim ve aile birlikteliğiyle iyi sonuçlar alabileceğimizi söyledi. Daha sonra yaşadığımız zorluklardan sonra bu desteklerle beraber kızım konuşmaya başladı. Önce ortaokulu bitirdi. Şuan kızım kız meslek lisesinde 4. sınıfta staj görüyor. Ve ben kızımın bundan sonra tek başına ayakta durabileceğini gördüm. İnşallah bundan daha ilerisini de görürüm. Toplumumuz engelli bireylere acıyarak bakmasınlar. Onlara yardım etsinler. Herkes bir engelli adayıdır. Önemli olan zorlukları beraber aşmaktır" şeklinde konuştu.

Kapanış toplantısının sonunda, projede emeği geçen kurumlara ve öğretmenlere çeşitli hediyeler, madalyalar ve katılım belgeleri verildi.

“Seni Anlıyorum Projesi” Kapanış Toplantısı

“Seni Anlıyorum Projesi” Kapanış Toplantısı

“Seni Anlıyorum Projesi” Kapanış Toplantısı

“Seni Anlıyorum Projesi” Kapanış Toplantısı

“Seni Anlıyorum Projesi” Kapanış Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim