• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Selçuk’ta Yeni Yönetim İcraata Başladı

Selçuk’ta Yeni Yönetim İcraata Başladı
Selçuk Üniversitesi (SÜ)'nde yeni yönetim anlayışını tanıtmak ve üniversiteye bağlı birimlerin beklentilerini dinlemek amacıyla Rektör Yardımcısı...

Selçuk Üniversitesi (SÜ)'nde yeni yönetim anlayışını tanıtmak ve üniversiteye bağlı birimlerin beklentilerini dinlemek amacıyla Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut başkanlığında istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdullah Topcuoğlu, Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Üniversite Genel Sekreteri Fazilet Uyar, daire başkanları, müdürler, fakülteler, meslek yüksekokulları ve yüksekokulların sekreterleri ve koordinatörlükler bünyesindeki çalışanlar katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, programı yeni yönetimin anlayışını tanıtmak ve üniversiteye bağlı birimlerin beklentilerini görüşmek amacıyla düzenlediklerini söyledi. Bu anlamda kendilerine 88 bin 500 öğrencinin emanet edildiğini ifade eden Prof. Dr. Karabulut, "Öğrencilerimizi eğitimlerinin sonunda, sadece mesleki alanlarıyla ilgili diplomayı ellerine tutuşturup mezun etme lüksümüz yok. Elbette ki alanında en iyi, en yeni bilgilerle donatarak mücevher şekilde buradan mezun olmayı hak ediyorlar. Bunun yanı sıra bıçak sırtından geçtiğimiz şu günlerde öğrencilerimizi milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerle doldurarak mezun etme zorunluluğumuz var. Dolayısıyla hem öğrencilerimizin, öğrencilik hayatları boyunca karşılaştıkları veya karşılaşabilecekleri olası sorunları masaya yatırmak, hem de bizim öğrencilerden ve dolayısıyla birebir temasta bulunan öğrenci işlerinde görevli arkadaşlarımızdan, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu sekreterlerimizden merkez rektörlük yönetimi olarak beklentilerimizi size aktarmak üzere bu toplantıyı tertip ettik." diye konuştu.

"SORUNLARI YERİNDE GÖRECEĞİZ"

Prof. Dr. Karabulut, belirlenen istekleri, sorunları kategorize edip, üniversitenin bütçesi doğrultusunda önceliklere göre çalışma gerçekleştireceklerini belirterek, "Biz bu toplantıdan sonra sizden aldığımız raporları ve burada not aldığımız, kaydettiğimiz görüşleri kategorize edip, ilgili birimlerle bunları paylaşıp, bunun akabinde de her bir okulumuzu yerinde ziyaret edip, idarecilerimizle, idari ve akademik personellerimizle, öğrencilerimizle müstakilen toplantılar yapmayı planlıyoruz. Yani bu ziyaretlerimizde de sorunları yerinde görmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda barınma, yemek, sportif, laboratuvar, derslik imkanlarının yeterlilik düzeyi, ders araç gereçleri dahil her şey yerinde görülmüş olacak" dedi.

"GİYSİ BANKASI, İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERİMİZİN HİZMETİNDE"

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Hüsnü Gelibolu'nun yatay geçiş ve yaz okulu uygulamasına ilişkin bilgilendirmesinin ardından, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hayrettin Hayrullah Sofuoğlu da, insanı temel alan bir anlayışla çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu kapsamda üniversite bünyesinde açılan giysi bankasına değinen Sofuoğlu, "İhtiyacı olan ihtiyaç sahibi öğrencilerimize hayırseverler, kurumlar, kuruluşlar tarafından temin edilmiş ve ihtiyacı olan öğrencilerimize ulaştırılmak üzere giysi bankamız bulunuyor. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizden hiçbir şey, hiçbir belge istenmeyecek. Hocam niye belge istemiyorsunuz? Hepiniz biliyorsunuz; istemek zordur. "Ben yoksulum, ben fakirim, benim ihtiyacım var" demek zordur. Hele de 20'li yaşlarda bir genç ise dünyanın en zor işlerinden birisidir. Gerek yok, oradaki çalışan arkadaşlara da söyledim; seçerlerken asla yanlarında bulunmayacaklar, "niye orayı karıştırdın', "dur, ona bakma" demeyecekler. İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz gelecekler, beğenecekler, giyinecekler ve gidecekler" ifadelerini kullandı.

Engelli öğrencilere yönelik yaklaşım ve öğrenci otomasyon sistemine ilişkin sunumlardan sonra soru-cevap bölümüne geçildi.

"GÜÇLÜ, ANLAYIŞLI FERASETLİ GENÇLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Toplantının son bölümünde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Topcuoğlu ise, buna benzer birkaç toplantının daha yapılması gerektiğini söyledi. "Selçuk Üniversitesi olarak bir aileyiz" diyen Prof. Dr. Topcuoğlu, "Bu ülkeye, memlekete sağlıklı, psikolojisi düzgün, geleceğe bakışı ve duruşu olan gençler yetişmek gibi bir görevimiz var. Ve bir gün yaratıcıya hesap vereceğiz. Hesabı aklınıza getirin ve bu üniversiteyi 41'inci yılında 41 kere maşallah denilebilecek bir pozisyona getirelim. Birlik, beraberlikle geleceğe doğru güçlü, zarif, anlayışlı, ferasetli gençler yetiştirmenin mücadelesini vermek istiyoruz. Biz yola böyle çıktık ve böyle ilerlemek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Selçuk’ta Yeni Yönetim İcraata Başladı

Selçuk’ta Yeni Yönetim İcraata Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim