• BIST 9715.42
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Selçuk’ta Devir Teslim Töreni

Selçuk’ta Devir Teslim Töreni
KONYA (İHA) – Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, görevini yeni Rektör Prof.

KONYA (İHA) – Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, görevini yeni Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin'e devretti.

Rektörlük makamındaki devir teslim törenine dekanlar, meslek yüksekokulu, yüksekokul ve enstitü müdürleri, akademik ve idari personel katıldı.

Prof. Dr. Hakkı Gökbel, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Selçuk Üniversitesi'nde güzel bir devir teslim töreni gerçekleştiriyoruz. Yapılmış olan seçimin sonrasında, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından üniversitemize değerli öğretim üyemiz Prof. Dr. Mustafa Şahin rektör olarak atandılar. Bu sisteme göre yapılan Selçuk Üniversitesi'nin 7'nci seçimiydi. Ve şunun altını çizmek istiyorum; 7 seçimin 7'sinde de seçimden birincilikle çıkan hocamız atandı, istisnası olmadı. Bu gerek öğretim üyelerimizin tercihinin isabetli olması açısından, gerekse YÖK'ün ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerinin tercihine destek olması, onaylaması bakımından son derece önemlidir" dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin'i yaklaşık 20 yıldır tanıdığı da ifade eden Prof. Dr. Gökbel, "Görevini en iyi şekilde yapacağına yürekten inanıyorum. Kendisinin Allah yardımcısı olsun, muvaffakiyetler diliyorum. Selçuk Üniversitesi açısından bu yeni dönemin hayırlar getirmesini canı yürekten temenni ediyorum" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTEMİZİ DAHA BAŞARILI YERLERE TAŞIYACAĞIZ"

Prof. Dr. Gökbel'den görevi devralan Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, ise, "Bu süreçte bizlere destek veren hocalarımıza, Konya halkımıza, bürokrasiye, siyasetçilere, Sayın Başbakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın YÖK Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu önemli bir süreçti. Hocam da ifade ettiler. Selçuk Üniversitesi'ne bugüne kadar seçimlerden birinci çıkan rektör adayları atandı. Hocalarımızın tercihlerine Sayın Cumhurbaşkanlarımızın verdiği değerin bir göstergesi olarak bunu okumak, algılamak lazım. 4 yıldır rektörlük yönetiminin içindeyim. Üniversitemizin bütün kapasitesini, potansiyelini biliyorum. Sorunlarını biliyoruz. Aldığımız yerden üniversitemizi daha başarılı yerlere taşımak için, Konya'mıza, halkımıza ve ülkemize hizmet edebilmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Ama burada şunu ifade etmek isterim ki; bu süreç içerisinde bir rektör kendi başına hiçbir şey yapamaz. Bunu yapacaksak beraber, sizlerle yapacağız. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Paylaşmacı, katılımcı olacağız. Sayın Başbakanımızın selamları var. Bizleri tebrik ettiler. En önemli tavsiyesi, sürecin başından beri bunu söyledi; "Birleştirici, kucaklayıcı olun, birlikte çalışın ve üniversitemizi çok iyi yerlere taşıyın" ifadelerini kullanmıştır. Bu bizi son derece mutlu etmiştir. Ben bu açıdan hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonra da hep birlikte, beraber bu yolda yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Rektör Prof. Dr. Şahin, Prof. Dr. Gökbel'e çini işlemeli vazo hediye etti.

Rektör Prof. Dr. Şahin ve öğretim üyeleri, daha sonra Prof. Dr. Gökbel'i Rektörlük binası önünden uğurladı.

"İLK HEDEFİMİZ KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NİN KURULMASI OLACAK"

Devir teslim töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, "İlk hedefimiz Konya Teknik Üniversitesi'nin kurulması olacak. Kısa vadede öncelikle kadro sorununu çözeceğiz. Ocak ayı itibariyle serbest kalan kadrolarla bu sorunu yüzde 70-80 oranında çözmeyi ümit ediyoruz. Asıl önemli olan çalışmamız ise Konya Teknik Üniversitesi'nin kurulması olacak. Selçuk Üniversitesi içinden bugüne kadar 7 üniversite çıkardı. 8'inci üniversitesinin de Konya Teknik Üniversitesi olması için çaba sarf edeceğiz" dedi.

Prof. Dr. Şahin, gazetecilerden gelen bir soru üzerine, önceki gün ülke genelinde 1100 akademisyenin imzalayarak deklere ettiği basın bildirisinde imzası bulunan Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen'e ilişkin gerekli yasal işlemin başlatıldığını da sözlerine ekledi.

Selçuk’ta Devir Teslim Töreni

Selçuk’ta Devir Teslim Töreni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim