• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Selçuklu’da 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Selçuklu’da 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu
Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve Konya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Fidan Dikim Bayramı'nda 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve Konya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Fidan Dikim Bayramı'nda 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Selçuklu Belediyesi, ilçede yeşil alan ve ağaçlandırma alanlarını arttırmak amacıyla gerçekleştirdiği fidan dikim etkinliklerini bu yıl da sürdürdü. Konya Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilen Fidan Dikim Bayramında 10 bin fidan toprakla buluşturuldu. Sille Mahallesi Karataş Mezarlığı yanında bulunan alanda gerçekleştirilen etkinliğe Milli Eğitim Müdürlüğü ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu da destek verdi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, belediye ekipleri tarafından önceden hazırlanan yerlere çam fidanı diktiler. Konya'nın dünya güzeli bir yer olduğunu ifade eden Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, "Yeşil alan ve ağaçlandırma konusundaki eksiklerini de yeni nesil siz sevgili öğrenciler tamamlayacaksınız ve Konya gerçekten görülmesi gereken dünya güzeli bir yer olacak. Bu güzel etkinliği hazırlayan Belediye Başkanımıza, Orman Bölge Müdürlüğümüze, emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, bu güzelliklerin artarak devam etmesini diliyorum" dedi.

GELECEĞİN İNŞASI İÇİN 10 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞUYOR

Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte ağaçlandırma faaliyetinde bulunduklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, "İnşallah çocuklarımız büyüdüğünde burası kentimiz için önemli bir orman dinlenme ve mesire alanına dönüşür. Dün 23 Nisan'dı ve geleceğin büyüklerinin bayramını kutladık. Bugün de o çocuklarımız geleceğin inşası için 10 bin fidanı toprakla buluşturacaklar. İnşallah fidanlar da onların geleceği gibi büyüyecek ve ülkemizin gelişiminde önemli bir katkı sağlayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Fidan dikim etkinliğinin gelecek nesillere güzel bir miras bırakabilme adına önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer de, "Bugün burada dikilen fidanlar kadar çocuklarımızın bu kültürü edinmeleri çok büyük öneme sahip. Geçmişte ecdadımız bize bu toprakları ve bu kültürü nasıl miras bırakmışlarsa, bizlerin de bizden sonrakilere güzel bir memleket ve kültür mirası bırakma sorumluluğumuz var. İnşallah son zamanlarda belediyelerimizin, kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda gayet hassas ve duyarlı olduklarına hepimiz şahit oluyoruz. Bu çerçevede inşallah bir fidan dikme kültürü ailelerimizde ve çocuklarımızda tekrar oluşmaya başladı ve bu artarak devam ediyor" şeklinde konuştu.

FİDAN DİKMEK ÖNEMLİ BİR VATANİ GÖREV

"Bugün burada hayırlı bir iş ve önemli bir vatani görev için bulunuyoruz" diyerek konuşmasına başlayan Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey ise, "Diktiğimiz fidanlarla birlikte bu kutsal vatan toprakları erozyonla, rüzgarla ve yağmurla yok olmaktan kurtulmuş olacak. Diktiğimiz fidanların kökleri toprakları tutacak ve yağmur suları, sel suları bu toprakları derelere sürükleyemeyecek. Onun için fidan dikerken vatani bir görev yaptığımızı düşünüyoruz" dedi. Konya Orman Bölge Müdürlüğü'nün 1946 yılından bu yana yaptığı ağaçlandırma faaliyetleri ile birlikte her bir vatandaş için bin 142 metrekare yeşil alan oluşturduğunu ifade eden Karacabey, "Bugün sanayileşme ve dünya nüfusunun artmasıyla birlikte çok hızlı bir şekilde çevre sorunları ortaya çıkmaya başladı. Bunların başında iklim değişikliği, kuraklık ve çölleşme geliyor ki bunların hepsinin ilacı da orman alanlarının arttırılmasıdır. İşte bizler bugün diktiğimiz bu fidanlarla birlikte ormanlık alanların artmasına vesile olacağız" diye konuştu.

Fidan Dikim Bayramı'na AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Selçuklu Gençlik Kolları Başkanı Rafet Baştürk, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu ve mahalle muhtarları katıldı.

Selçuklu’da 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Selçuklu’da 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Selçuklu’da 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Selçuklu’da 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim