• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Selçuk İlçesi Öğrenci Yurduna Kavuşuyor

Selçuk İlçesi Öğrenci Yurduna Kavuşuyor
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca, ilçede üniversite öğrencileri için yapılması...

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca, ilçede üniversite öğrencileri için yapılması planlanan yurt arazisini yerinde inceledi.

Selçuk Belediyesi, öğrencilerin yurt ihtiyacını giderecek önemli bir adım attı. Okullaşma yönünde hızla ilerleyen ilçede, yurdun yapılması için 8 bin metrekarelik bir arazide belirlendi. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca da yurt alanında incelemelerde bulundu. Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi Meslek Yüksek Okulu ile birlikte Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulu'nun da önümüzdeki dönem öğrenim hayatına başlayacağını ifade eden Bakıcı, "Biliyorsunuz ki okullaşma açısından Selçuk'ta yükseköğrenim ile ilgili ciddi gelişmeler var. Şu anda öğrenimde olan THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi Meslek Yüksek Okulu ve buna bağlı olarak da Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulu altı program ile önümüzdeki eğitim öğretim döneminde açılacaktır" dedi.

HEM ERKEK, HEMDE KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN İKİ BLOK YAPILACAK

Başkan Bakıcı, "Bilindiği gibi öğrenciler tercihlerini yaparken o ilçede yurt olup olmadığına bakarlar. Eğer yurt varsa daha rahat tercihte bulunurlar. Bu durumu dikkate alarak ilçemizdeki öğrenci yurdunun hızlı bir şekilde olabilmesi için Kredi ve Yurtlar Kurumu İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca ile birlikte alan çalışmasını yerinde inceledik. Bu kez yurt ile ilgili nihai bir karara vararak ilçemizde Kredi Yurtlar Kurumu'nun binasını oluşturacağız. İlçemizde hem Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu, hem de THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi Meslek Yüksek Okulu var. Dolayısıyla yurt ihtiyacımız var. Bu ihtiyacı giderebilmek için müdürümüz ile birlikte şuanda alanda bir çalışma yapıyoruz. Üzerinde bulunduğumuz alan 8 bin metrekare civarında bir yerdir. Planda eğitim alanı olarak görünüyor. Bu alanı yurt olarak düşünüyoruz. Burada hem erkek, hem kız öğrenci yurdunu iki blok halinde yapmayı planlıyoruz. Alan ile ilgili çalışmaları hızlı bir şekilde gerçekleştirip önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yurdumuzu yetiştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Alanın öğrenci yurdu için müsait bir alan olduğunu ve Selçuk'a yakışır bir yurt yapılabileceğini kaydeden Kredi ve Yurtlar Kurumu İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca ise şöyle konuştu:

"Bilindiği gibi Selçuk Türkiye'nin göz bebeğidir. Önemli bir turizm alanıdır. Biz buraya her gelişimizde heyecanlanıyoruz. Dünyanın baktığı bir alandır. Burada yapacağımız yurtlar da bu ilçeye yakışır olmalıdır. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmiş bir ilçeye kültür mirasına girecek bir yurt çalışması yapacağız. Yatırım yaptığımız, yurt açtığımız yerlerde yerel yönetimlerin desteği bizim için çok önemlidir. Başkanımızın ısrarlı takibi ile bunu da çözeceğiz. Selçuk sadece İzmir'e değil Türkiye'ye hatta bütün dünyaya açılan bir kapıdır. Hem manevi olarak hem maddi yönden, turizm yönünden önemli bir ilçemizdir. Bu ilçede açılmış okullara baktığımızda müthiş bir performans gösteriliyor. İki tane fakülte var ve dahası olacak. Bunlara bizim de bir cevap vermemiz lazım. Öğrencilerimizin mağdur olmaması için bu şirin ilçede teşkilatlanmak ve yapılanmak istiyoruz. Kredi Yurtlar Kurumu olarak öğrencilerimize en güzel mekanda en iyi hizmeti vermek istiyoruz. Belediyenin çalışmalarına yakışır şekilde bir yurt çalışması yapmayı planlıyoruz."

Selçuk İlçesi Öğrenci Yurduna Kavuşuyor

Selçuk İlçesi Öğrenci Yurduna Kavuşuyor

Selçuk İlçesi Öğrenci Yurduna Kavuşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim