• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Şehzadeli Kadınlardan Kıyafet Ve Takı Sergisi

Şehzadeli Kadınlardan Kıyafet Ve Takı Sergisi
Manisa Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören kadınlar, Manisa Bezi'nden yaptıkları kıyafetleri ve Manisa'ya özgü tasarladıkları takıları...

Manisa Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören kadınlar, Manisa Bezi'nden yaptıkları kıyafetleri ve Manisa'ya özgü tasarladıkları takıları sergiledi.

Kültür Sitesi Fuaye Salonu'ndaki "Geçmişten günümüze esintiler" sergisinin açılışına Manisa Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Hasan Hüseyin Kocaoğlu, Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, eğitmenler ve takıları tasarlayan kadınlar katıldı. Sergide kadınların geçmişte giydiği 15 kıyafet günümüze harmanlanıp tasarlandı. Kıyafetlerin tasarımlarında yüzde 60-70 oranında tarihi Manisa bezinden faydalanıldı. Kıyafetlerin tamamı Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi ile İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi'nde açılan kurslarda kursiyerler ve eğiticiler tarafından hazırlanan takı ve objelerle renklendirildi. Sergi açılışında konuşan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Hasan Hüseyin Kocaoğlu, "Ağustos 2014 yılında kurulan ve Kasım 2014'de ilk kurslarını açmaya başlayan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi artık bugün kurulum aşamasındaki bir kurum olmaktan çıkarak olgunluk meyvelerini bizlerle paylaşıyor. Ayda ortalama 80 kurs açmak üzere yılda ortalama 800-1000 bin kurs açıyoruz. Sahada aktif 175 kurs yürüten ve yaklaşık 150 eğitici ve personelle 4 bin kişiye aynı anda hizmet ulaştırabilen bir kurum haline geldik. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, Manisa'da ve Şehzadeler'de eğitime her zaman önem verdiklerini söyledi. Çelik, "Kadınlarımız birbirinden değerli olan ürünleri üretiyorlar. Biz bugün Manisa'da bu sergiyi açabiliyorsak, bu vatanımız için şahadete koşan aziz şehitlerimiz sayesindedir. Halk Eğitim merkezimizle birlikte ortak çalışmalar yürüttük. Hangi işi yapıyorsak o işin en iyisin biz yapmalıyız" diye konuştu. Şehzadeler ilçesinde turizmin gelişmesi gerektiğini kaydeden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, "Manisa'nın, Şehzadeler'in geçmişini canlandırmak istiyoruz. Turizm bir şekilde canlanacak. Buraya gelen her turiste bir şeyler satmalıyız. Şehzadeler Şehrini bütün dünyaya tanıtacağız" dedi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından kurdele kesildi ve sergi gezildi.

Şehzadeli Kadınlardan Kıyafet Ve Takı Sergisi

Şehzadeli Kadınlardan Kıyafet Ve Takı Sergisi

Şehzadeli Kadınlardan Kıyafet Ve Takı Sergisi

Şehzadeli Kadınlardan Kıyafet Ve Takı Sergisi

Şehzadeli Kadınlardan Kıyafet Ve Takı Sergisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim