• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Şehzadeler, Kardeş Şehrini Ağırladı

Şehzadeler, Kardeş Şehrini Ağırladı
Donji Vakuf Belediye Başkanı Hüso Susiç ve beraberindeki heyet kardeş Belediyesi olan Şehzadeler Belediyesini ziyaret etti.

Donji Vakuf Belediye Başkanı Hüso Susiç ve beraberindeki heyet kardeş Belediyesi olan Şehzadeler Belediyesini ziyaret etti. Konuk Belediye Başkanı olan Susiç Donji Vakuf Belediyesi olarak, Şehzadeler Belediyesinin ilk kardeş Belediyesi olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederken, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de Donji Vakuf heyetini misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Başkanlık makamında yapılan imza töreninde iki belediye başkanının imzaları ile kardeş şehir olmaları resmiyet kazandı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Bosna Hersek Donji Vakuf Belediye Başkanı Hüso Susiç ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Yapılan ziyarete Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susic ve Uluslararası İşbirliği Koordinatörü Sead Ceric, Meclis Üyesi Azrudin Dulovic ve şehrin önde gelen iş adamlarından Mehmed Kulasin'i ve beraberindeki heyet katıldı.

Türkiye'de yaşayan her vatandaşın Bosna Hersek'e karşı ayrı bir sevgi duyduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Çok değerli bir misafirimizi Şehzadeler "de ağırlıyoruz. Bosna Hersek'teki kardeş şehrimiz çok değerli Hüso Susiç, parti başkanımız ve heyeti Şehzadeler Belediyemizde misafir etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çok değerli başkanıma ve heyetine Fatihin şehrine, Bosna Fatihi, Fatih'in şehrine hoş geldiniz diyorum. Bosna Hersek bizim için çok önemli, biz Bosna'yı, Bosna halkını çok seviyoruz. Türkiye" de yaşayan her bir vatandaşımızın gönlünde Bosna denildiğinde bir sevgi oluşur, muhabbet oluşur. Bizim gönül coğrafyamızın en önemli köşelerinden birisidir. Bu bağlamda da yeni kurulmuş bir belediye olarak ta ilk yurt dışında ki kardeş şehrimizin Bosna Hersek" ten Donji Vakuf gibi çok kültürel değerleri olan, Ayvaz Dedeye ev sahipliği yapan bir şehrin olması bizi ziyadesi ile mutlu etmiştir. Geçen yıl buradan meclis üyelerimiz ve bir heyetle, Donji Vakuf'taki Ayvaz Dede etkinliklerine katılmıştık. Bu ziyarete katılan bütün arkadaşlarımız çok mutlu oldular, çok memnun oldular. Orada ki ev sahipliğiniz için hepinize tekrar ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten de oraya giden arkadaşlarımız ile biz, orada gördüğümüz manzara karşısında sizlerin ilgisi, Bosnalıların Türkiye'ye olan sevgisi karşısında çok duygulandık. İnşallah bundan sonraki süreçte de hem biz geleceğiz, hem sizleri daha fazla misafir edeceğiz. Mevcut olan gönül köprümüzün üzerine yeni ilişkiler inşaa etmenin çaba ve gayreti içerisinde olacağız. İş adamlarımız da inşallah orada yatırım yaparlar ve ticari olarak ta Donji Vakuf ve Şehzadeler arasında ki iş birliği artar. Türkiye, Bosna Hersek kardeşliği artarak devam eder inşallah. Ben tekrar evinize, Şehzadeler Belediyemize hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum" dedi.

"DOSTLARIMIZ NE KADAR ÇOK OLSA BİZE YETMEZ"

Şehzadeler Belediyesinin ilk kardeş şehri olmaları nedeni ile büyük bir mutluluk yaşadığını ifade eden Donji Vakuf Belediye Başkanı Hüso Susiç, "İlk defa Şehzadeler Belediyesini ziyaret ediyoruz ve bu gün sizi tanımaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Yeni kardeşlerimiz ile tanışmaktan mutluluk duyuyorum. Bu gün artık Türkiye" de Şehzadeler, Akhisar ve İnegöl olmak üzere 3 kardeş şehrimiz var ve bu kardeşlik bağlarımızın oluşmasından dolayı da ayrıca mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bosna Hersek olarak biz savaştan yeni çıkmış olan küçük bir ülkeyiz. Savaşın ardından bazı sorunlarımız oldu ve hala devam etmekte olan sorunlarımız da var. Bu nedenle dostlarımız ne kadar çok olursa olsun hiçbir zaman yetmeyecek. Bize bir düşman yetiyor. Bizler daha sonra yapacağımız ziyaret ve görüşmelerimizde bu çalışmalarımızı daha somut bir şekilde devam ettirmeliyiz. Bu nedenle bu gün sizleri Bosna Hersek" e davet etmek istiyoruz. Başta kardeş şehir olan Donji Vakuf olmak üzere Bosna Hersek" i kendi eviniz gibi görün. İki şehir arasında ekonomik iş birliğinin yanı sıra, kültürel ve sportif iş birliği içerisinde olmamız gerekiyor. Bizlere yapacağınız en büyük destek Türkiye'deki 3 kardeş belediyemiz olarak sizlerin bizi sürekli ziyaret etmenizdir. Şehzadeler Belediyesinde olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum ve göstermiş olduğunuz misafirperverliğinizden ötürü çok teşekkür ediyorum. Özellikle ilk kardeşinizin Donji Vakuf olmasından dolayı da ayrıca bir mutluluk duyduğumuz ifade etmek istiyorum" dedi.

Daha sonra iki belediye başkanı arasından imzalanan protokol ile Şehzadeler ve Donji Vakuf'un kardeşliği resmiyet kazandı. Atılan imzaların ardından Başkan Çelik konuş Belediye Başkanı Susiç'e Mesir ve Manisa" da yetişen ürünlerin bulunduğu bir sepet hediye ederken, Susiç ise Başkan Çelik'e Ayvaz Dede ile ilgili bir işleme tablo hediye etti.

Şehzadeler, Kardeş Şehrini Ağırladı

Şehzadeler, Kardeş Şehrini Ağırladı

Şehzadeler, Kardeş Şehrini Ağırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim