• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Şehitler İçin Tırmanacaklar

Şehitler İçin Tırmanacaklar
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü anma etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Dağcılık Federasyonu Tarafından gerçekleştirilen...

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü anma etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Dağcılık Federasyonu Tarafından gerçekleştirilen "18. Şehitleri Anma Tırmanışı" Bayramiç'ten start aldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü anma etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Dağcılık Federasyonu Tarafından her yıl gerçekleştirilen Kazdağları zirve tırmanışının 18.'si bugün start aldı. Türkiye Dağcılık Federasyonuna bağı 15 bölgeden gelen 250 dağcı 1774 m yüksekliğindeki Kazdağları Zirve Tırmanışı için Bayramiç'te buluştu. Yıldırım Akbulut Meydanı Atatürk Büstü önünde toplanan dağcılar saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlikte Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca yaptığı konuşmada bu yıl 18. gerçekleştirmek üzere 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde bir kez daha Bayramiç'te buluştuklarını söyledi. Karaca, "Bu yıl güvenlik nedeni ile Çanakkale'de değil Bayramiç'te toplandık. Büyüklerimizi anmak, gençlerimize bir günde olsa geçmişi aktarmaya çalışmak için buradayız. Yapacağımız 18. Çanakkale Şehitlerini Anma Tırmanışı için burada bulunan herkesi kutluyorum, şimdiden başarılar diliyorum. Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Ankara'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızı ve onunla birlikte bugüne kadar Türkiye'de ülkemizin birliği için hayatını kaybeden şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Değerli arkadaşlarım sporumuzun teknik boyutlarının ötesinde, bizim birde sosyal görevlerimiz var. Bu sosyal görevlerimizi Uluslar Arası Dağcılık ve Tırmanma Federasyonu çok net bir biçimde açıklamış. Bulunulan bölgede, o insanların inançlarına, örflerine, adetlerine saygılı olunki, sizin sporunuz itibar görsün, size ilgi duysunlar" dedi. Dağcılar daha sonra araçlara binerek tırmanışım başlangıç noktası olan Ayazma bölgesine hareket etti.

Şehitler İçin Tırmanacaklar

Şehitler İçin Tırmanacaklar

Şehitler İçin Tırmanacaklar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim