• BIST 9642.25
  • Altın 2495.209
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.8178
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Şehitkamil Esnafına Çevre Bilinci Aşılandı

Şehitkamil Esnafına Çevre Bilinci Aşılandı
Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinden oluşan "Kent Gönüllüleri" ile işbirliği yaparak esnafı bilinçlendirdi.

Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinden oluşan "Kent Gönüllüleri" ile işbirliği yaparak esnafı bilinçlendirdi. Esnaf, gerçekleştirilen bilinçlendirme faaliyetinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Çevre dostu proje ve uygulamalarıyla adından sıkça söz ettiren Şehitkamil Belediyesi, toplumda çevre bilincinin oluşması adına çalışmalarını sürdürüyor. Şehitkamil Belediyesi'ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan "çevre duyarlılığı'çalışmaları kapsamında Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinden oluşan "Kent Gönüllüleri" ile işbirliği yapıldı. Kent gönüllüsü üniversiteli öğrenciler, ilçe genelinde bulunan iş yerlerini dolaştı ve çevre bilinciyle ilgili bilgiler verdi. Öğrenciler, Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilerek başarıyla uygulanan MÖP Geri Kazanım Projesi'ne ilişkin bilgilendirme yaptı ve broşür dağıttı.

Üniversiteliler, ulaştıkları her yerde geri dönüşüme kazandırılan kağıt, cam, plastik gibi maddelerin MÖP kutusuna, çöplerin ise çöp kutusuna atılmasını istedi. Esnaf, yapılan bilinçlendirme çalışmalarının faydasına işaret etti ve çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şehitkamil Belediyesi'nin uyguladığı MÖP projesinin destekçisi olduğunu kaydeden Eczacı Ersin Cifci, "Şehitkamil Belediyesinin yapmış olduğu bu proje hem doğamız için hem de dünyamız için çok faydalı bir proje." dedi

Kent gönüllüleri öğrencileri, projeye katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Öğrenciler, şunları söyledi:

"Daha önce böyle bir projenin olduğunu bilmiyorduk. Böyle bir projenin olduğunu öğrendiğimizde bizlerde böyle anlamlı bir projede yer almak istedik. Toplum açısından çok önemli bir proje ve herkesin de duyarlı olması gereken bir proje. MÖP projesinin gerçekten yararlı bir proje olduğunu düşünüyoruz ve bu projede bulunmaktan dolayı da çok mutluyuz. diye konuştular.

Şehitkamil Esnafına Çevre Bilinci Aşılandı

Şehitkamil Esnafına Çevre Bilinci Aşılandı

Şehitkamil Esnafına Çevre Bilinci Aşılandı

Şehitkamil Esnafına Çevre Bilinci Aşılandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim