• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Şehit Yüzbaşı İçin Tören Düzenlendi

Şehit Yüzbaşı İçin Tören Düzenlendi
Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı. Törende şehit babasının isteği üzerine cenaze namazı kılındı. Eşi, ise şehidi asker selamıyla uğurladı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin'de operasyona çıkan askerlerin girdiği bir binada teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi üzerine göçük altında kalarak şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir için cenaze töreni düzenlendi. 70. Mekanize Piyade Tugayı'nda düzenlenen törene, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehitlerin yakınları katıldı. Tören, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşının katafalka konulması ile başladı. Saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunmasıyla devam eden törende, şehidin eşi Pınar Özdemir ayakta durmakta güçlük çekti.

"BU AYRILIŞ SADECE BEDENENDİR"

Birlik adına konuşma yapan Hava Savunma Teğmen Muhammet Çakmak, terör örgütü mensuplarına yönelik icra edilen müşterek operasyonda arkadaşlarını şehadete uğurladıklarını söyledi. Al kanlarının rengini bayrağına veren, vatan toprağını karış karış kanlarıyla sulayan şehitlerin aralarından ayrılmadıklarını ifade eden Çakmak, "Onlar aslında aramızdan hiç ayrılmadılar. Bu ayrılış sadece bedenendir" dedi.

Şehidin ailesine seslenen Çakmak, "Kahraman şehidimizin değerli ailesi, siz en değerli varlığınızı yitirdiniz ancak aynı acıyı biz de sizin gibi yüreğimizde taşıyoruz. Şehidimiz aramızdan ayrılmış olsa da insanoğlunun erişebileceği en yüksek mertebede bulunmaktadır. Vatan ve milletimiz sizlere minnettardır" dedi.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, şehit için dua okudu. Okunan duanın ardından şehit Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in babası Necip Özdemir'in isteği üzerine cenaze namazı kılındı. Namazın ardından şehit Özdemir'in cenazesi, gözyaşları arasında memleketi Mersin'in Tarsus ilçesine uğurlandı. Eşi, şehidi asker selamıyla uğurladı.

Şehit Yüzbaşı İçin Tören Düzenlendi

Şehit Yüzbaşı İçin Tören Düzenlendi

Şehit Yüzbaşı İçin Tören Düzenlendi

Şehit Yüzbaşı İçin Tören Düzenlendi

Şehit Yüzbaşı İçin Tören Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim