• BIST 9693.46
  • Altın 2508.992
  • Dolar 32.5787
  • Euro 34.7763
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Şehit polisler toprağa verildi

Şehit polisler toprağa verildi
Sivas'ın İmranlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şehit olan polisler Emrah Horoz Elazığ'da, Beşir Kurt Malatya'da, Fatih Çevik ise Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı.

Sivas'ın İmranlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şehit olan 3 polisten Emrah Horoz'un cenazesi, memleketi Elazığ'da toprağa verildi.

Şehit polis Horoz'un Türk bayrağına sarılı cenazesi, İzzetpaşa Camisi'ne getirildi. Cenaze namazı öncesi, şehidin ağabeyi Abbas Horoz, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Horoz'u yakınları teskin etmeye çalıştı.

Oğlunun naaşının başında gözyaşlarına hakim olamayan baba Hakan Horoz'un güçlükle ayakta durduğu gözlendi. 

İzzetpaşa Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından polislerin omzunda bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konulan şehidin naaşı, annesi Şahide Horoz'un isteği üzerine, Sivrice ilçesine bağlı Akbuğday köyündeki aile kabristanı yerine Elazığ merkezdeki Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze töreninde, şehidin ailesi ve yakınları ile Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, daire amirleri, emniyet personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Kurt'un cenazesi, memleketi Malatya'da toprağa verildi

Şehit Kurt için Malatya Şehir Mezarlığı Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. İl Müftüsü Ümit Çimen'in kıldırdığı cenaze namazında, şehidin 10 yaşındaki oğlu Bahadır Kurt da saf tuttu. 

Şehidin kepinin, namazdan önce musalla taşının üstüne konulduğu görüldü. Kurt'un naaşı, cenaze namazının ardından mezarlıktaki polis şehitliğine defnedildi. Şehidin eşi Zeynep ve babası Mehmet Kurt ile akrabaları ve yakınları, cenaze töreninde gözyaşlarına hakim olamadı. 

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, tabuta sarılı Türk bayrağını şehidin eşine verdi. Şehit Kurt'un babasına da Türk bayrağı takdim eden Kamçı, daha sonra, Zeynep, Mehmet ve Bahadır Kurt ile şehidin mezarına karanfil bıraktı.

Cenaze namazına, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Barosu Başkanı Eyüp Kutlubay, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, ilçe belediye başkanları, diğer protokol üyeleri, emniyet mensupları, Malatya Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit polis Çevik'in cenazesi Mersin'de toprağa verildi

Sivas'ın İmranlı ilçesinde polis otobüsünün devrilmesi sonucu şehit olan polis memuru Fatih Çevik’in cenazesi, Erdemli ilçesinde toprağa verildi.

Çevik'in cenazesi, Erdemli Devlet Hastanesi morgundan alınarak törenin düzenleneceği Ulu Cami'ye getirildi. 

Çevik'in eşi ilkokul öğretmeni Hilal Çevik, kucağında 3 aylık bebeği Elif Sena ile törene katıldı. Bebeğini, taşımak isteyenlere vermeyen Çevik, "Benim kocam nerede? Bu acıyı kim söndürecek? Benim kocamı kim geri getirecek? Benim çocuğuma kim babalık yapacak? Bırakmam. Bu, onun emaneti" dedi.

Şehit Çevik'in annesi Elif ve babası Kıbrıs gazisi Bekir Çevik ile üç kardeşi, güçlükle ayakta durabildi.

Fatih Çevik'in naaşı, İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Güller'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Limonlu Mahallesi'ndeki Asri Mezarlığa defnedildi.

Cenaze törenine Çevik'in ailesi, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Albay Kemal Timuroğlu ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane'deki programında önceki gün görev aldıktan sonra Malatya'ya dönmek üzere yola çıkan polisleri taşıyan 3 otobüsten biri, Sivas'ın İmranlı ilçesinde devrilmiş, polisler Beşir Kurt, Emrah Horoz ve Fatih Çevik'in şehit olduğu kazada, 40'ı polis 41 kişi yaralanmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim