• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Şehit oğullarının mezarına çok sevdiği kara üzüm bıraktılar

Şehit oğullarının mezarına çok sevdiği kara üzüm bıraktılar
Samsun'da Kurban Bayramı arifesinde özellikle şehitliklerde duygusal anlar yaşandı. 8 Eylül'de Iğdır'da terör saldırısında şehit düşen polis memuru Burak Zor'un ailesi şehit oğullarının mezar taşına çok sevdiği kara üzümü bıraktılar.

Samsun'da Kurban Bayramı arifesinde özellikle şehitliklerde duygusal anlar yaşandı.

Geçtiğimiz 8 Eylül'de Iğdır'da terör saldırısında şehit düşen polis memuru Burak Zor'un ailesi de çocuklarının kabrini ziyaret etti. Aile, Şehit Zor'un mezarına çok sevdiği kara üzüm de bıraktı.

Kurban Bayramı arifesinde vatandaşlar, Samsun'da mezarlıklara akın etti. Özellikle şehitliklerde ziyaretçiler gözyaşlarına boğuldu. Geçtiğimiz 8 Eylül tarihinde Iğdır'ın Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin, Aralık İlçesi'ne bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında PKKlı teröristlerin patlattığı 1 ton bomba sonucu şehit düşen 13 polisten biri olan Burak Zor'un kabri başında da gözyaşları sel oldu. Şehit polis memuru Burak Zor'un babası Zikri Zor, oğlunun kabri başında gözyaşı döktü.

"Burak'ım yaktın beni" diye ağlayan baba Zikri Zor'un feryadı yürekleri dağlarken, anne Arzu Zor da oğlunun mezarının ayakucuna yatarak hem dua okudu, hem de ağladı. Ailesi çok sevdiği kara üzümünden bir salkım da şehidin mezarı başına bıraktı.

Malatya'da ise Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araç  ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit düşen ve 15 Eylül'de toprağa  verilen polis memuru Şahin Altmış'ın (45) eşi Özlem, oğulları Furkan ve Enes ile  kızı Zeynep, babalarının mezarını ziyaret etti.

Şahin Altmış'ın eşi ve çocukları, mezara su döktükten sonra dua okudu.

BABASI İÇİN RESİM ÇİZDİ

Şehidin 10 yaşındaki oğlu Enes, babasının mezarına çizdiği resimlerden  bıraktı. Resimlerin birisinde babasını cennette çizen Enes, diğerinde ise  babasını şehit edenleri cehennemde tasvir etti.

Eşinin mezarı başında ağıt yakan Özlem Altmış, çok üzgün olduğunu ve  çocuklarına söyleyecek bir söz bulamadığını söyledi.

Bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki hidroelektrik santraline düzenlenen saldırıda şehit olan uzman onbaşı Mehmet Kara'nın annesi Nazlı Kara da Kırşehir'de oğlunun mezarı başında gözyaşı döktü.

"O kurşunlar bana geleydi Mehmet'im. Ben mi sana bayrama gelecektim" diyerek ağıtlar yakan anne Kara'yı, Vali Şentürk sakinleştirmeye çalıştı. Şentürk, "Sen Türk annesisin, sabret, Allah sana öbür dünyada mükafatını verecektir" sözleriyle şehit annesine sabır diledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim