• BIST 9530.47
  • Altın 2478.029
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.705
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Şehit Kocasını ‘Ne Olur Gitme’ Diye Uğurladı

Şehit Kocasını ‘Ne Olur Gitme’ Diye Uğurladı
AFYONKARAHİSAR(İHA)- Diyarbakır Sur'da PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Osman Öz binlerce kişinin katıldığı cenaze...

ALİ BAYAR-ÇAĞRI KAYA-GÖKTEN CEYLAN

AFYONKARAHİSAR(İHA)- Diyarbakır Sur'da PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Osman Öz binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde şehidin eşi Gülden Öz'ün tabuta sarılarak "ne olur gitme" demesi ise yürekleri dağladı.

Dün akşam saatlerinde Sur'da yaşanan çatışmada şehit düşen 17 yıllık asker Osman Öz (37) için memleketi Afyonkarahisar'ın Evciler ilçesine bağlı Gökçek Köyünde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreni öncesi şehidin evi ziyaretçi akınına uğrarken, taziyeye Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Hatice Dudu Özkal, Ali Özkaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, çevre ilçelerin ve beldelerin belediye başkanları, daire müdürleri ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Şehit Öz'ün naşı önce helallik alınmak için baba ocağına getirildi. Burada şehidin babası Fehmi Öz'ün koluna giren Bakan Eroğlu ve MHP Milletvekili Parsak, acılı babayı teselli etmeye çalıştı. Baba Öz 112 Acil Servis ambulansından indirilen şehit oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşları döktü. Daha sonra şehidin cenazesi silah arkadaşlarının omuzlarına alınarak cenaze töreninin gerçekleştirileceği Fatih Camiine götürülmek üzere ambulansı konuldu.

ŞEHİT EŞİ OLAN ABLASINA SARILARAK ACISINI PAYLAŞTI

Ambulansla cami önünde hazırlanan tören alınana getirilen al bayrağa sarılı tabut burada yine şehidin silah arkadaşlarının omuzlarına alınarak katafalka getirildi. Cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan ve sonrasında cenaze namazını kıldıran Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, İslam dünyasında şehitliğin önemine vurgu yaparak, aile üyelerinin sabırlı olmaları temennisinde bulundu. Cenaze namazı boyunca Bakan Eroğlu'nun acılı baba Fehmi Öz'ü yalnız bırakmadığı ve sürekli teselli ettiği gözlendi. Cenaze namazı sonrası tabutun başına gelen kadın aile üyelerinin ağıtları ise herkesi gözyaşlarına boğdu. Şehit eşinin tabutunun başına gelen karısı Gülden Öz'ün "ne olur gitme" diyerek ağıtlar yakması ise yürekleri dağladı. Gülden Öz'e sarılan ve kız kardeşi olduğu belirtilen bir kişide ablası ile birlikte ağlayarak acısını paylaşmaya çalıştı. Aile üyelerinin yakınları ve askerler tarafından tabutun başından güçlükle uzaklaştırabildi. Ailenin tabutun başından ayrılmasının ardından şehidin naşı önce silah arkadaşlarının omuzlarına alınarak bir süre taşındıktan sonra cemaatin omuzlarında defin edilmek üzere Gökçek Köy Mezarlığına kadar tekbir sesleri arasında taşındı.

MİNİKLER ŞEHİT AĞABEYLERİ İÇİN DÖVİZ HAZIRLADI

Cenaze törenine ellerinde "şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "mekanın cennet olsun Osman Öz" şeklinde hazırladıkları dövizlerle katılan Gökçek Köyü Doktor Sadık Ahmet İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin bu davranışları ise şehitlere saygıyı göstermiş oldu.

Şehit Öz'ün iki oğlu bir kızı bulunduğu belirtilirken küçük kızının ise henüz 1,5 yaşında olduğu öğrenildi.

Şehit Kocasını ‘Ne Olur Gitme’ Diye Uğurladı

Şehit Kocasını ‘Ne Olur Gitme’ Diye Uğurladı

Şehit Kocasını ‘Ne Olur Gitme’ Diye Uğurladı

Şehit Kocasını ‘Ne Olur Gitme’ Diye Uğurladı

Şehit Kocasını ‘Ne Olur Gitme’ Diye Uğurladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim