• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Seçim hükümeti bakanlık teklifleri cevaplandı

Seçim hükümeti bakanlık teklifleri cevaplandı
Bakanlık teklifi giden eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, HDP'li Müslüm Doğan ve Levent Tüzel'den açıklama geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümetinde yer alması için teklif götürdüğü eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal teklife ilişkin yaptığı açıklamada " Parti ahlakına göre  hareket edeceğim. Kapsamlı bir mektupla yanıt vereceğim. Cevabım tarihi belge niteliğinde olacak" dedi. 

CHP'li vekillere gelen bakanlık teklifi ile ilgili konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise şunları söyledi: Liderleri aşıp direk vekillere yönelenlere kapılar kapalı. Kapılar kapalı olunca zarfları kapı altından zarf atmaya çalışıyorlar. Vekil arkadaşlarımız gereken cevabı verecektir" dedi.  

 

Bakanlık teklifine HDP'li vekilden yanıt

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı seçim hükümetinde bakan olarak görev almalarıyla ilgili teklife yanıt verdi. HDP'li Müslüm Doğan, CNN Televizyonu'ndaki programa telefonla bağlanarak şunları söyledi: Partimizin vereceği karar bizim için esastır. Kısa süreli bir seçim kabinesinde yer almak partimizin alacağı bir karardır. Hayırlı olsun diyorum ben. Beklenmedik bir tercih. Esas mesele şu. Ülkemiz kötü bir süreçten geçiyor. Bu kanın durdurulması lazım. Acil bir barışın tesis edilmesi lazım. Bu anlamda partimizin görev alması anayasal bir gerek ve ihtiyaç olarak değerlendiriyorum."

CHP ve MHP seçim hükümetinde yer almayacaklarını açıklamışlardı, HDP ise hükümete katılacaklarını bildirmişti.

Levent Tüzel'den yanıt

HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel gelen teklif için, “Grup olarak partimizin tutumu bu anayasal düzenlemede hükümeti seçim güvenliği açısından boş bırakmamaktı. Halkın bize verdiği oyların temsiliyeti önemli bu açıdan tabii ki kabul edeceğiz. Her ne olursa olsun bu görevi yerine getireceğiz” dedi.

MHP'li Meral Akşener'den Yanıt

Davutoğlu'nun teklifine ilk cevap Meral Akşener'den geldi. Akşener bakanlık teklifine "hayır" cevabı verdi.


 

CHP'li Tekin Bingöl ve Erdoğan Toprak kararlarını açıkladılar

CHP'li Bingöl ve Toprak, bakanlık teklifini reddetti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ile Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini reddettiklerini açıkladı. CHP'li Bingöl ve Toprak, yazılı olarak yaptıkları ortak basın açıklamasında seçim hükümetinde yer almayacaklarını kaydederek "7 Haziran tarihinde tekrar seçim diyerek Türkiye'nin sorunlarına kalıcı çözüm getirecek bir koalisyonun önünde engel olmak isteyenler, amacına ulaşmıştır. Demokrasi tarihimizde ilk kez bir seçimden sonra hükümet kurulamadığı için hiçbir iktidar gücüne sahip olmayan geçici bir hükümet kurulacaktır. 60 günde sadece birilerinin siyasi ihtiraslarına hizmet aracı olacak bir hükümetin parçası olmayız. Biz birilerine değil, 'Önce Türkiye' diyerek milletimize hizmet ederiz. Bu sebeple hiçbir sorumluluğu olmayan ve hiçbir görevi yerine getirmeyecek geçici hükümette CHP'yi temsilen yer alarak, hak etmediği itibarı vermemek amacıyla, Anayasa'nın 104 ve 116 maddeleri uyarınca 26 Ağustos 2015 tarihli teklifinizi reddettiğimizi bilgilerinize sunarız" açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim