• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Savaş müzesi hazırlıkları sürüyor

Savaş müzesi hazırlıkları sürüyor
Beylerderesi Şehir Parkı içerisinde yer alacak Savunma Sanayi ve Savaş Makinaları Açık Hava Müzesinde çalışmalar sürüyor.

Beylerderesi Şehir Parkı içerisinde yer alacak Savunma Sanayi ve Savaş Makinaları Açık Hava Müzesinde çalışmalar sürüyor. Müzede tarihe tanıklık eden askeri teçhizatlar sergilenecek.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, TSK'nın envanterinden çıkan uçak, tank, panzer, ZBT ve birçok operasyonda kullanılan araç ve aletlerin 10 dönümlük alanda sergileneceği müzede çalışmalarını yerinde inceledi. Müze ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Çınar, "Müzeler, kültürel değerlerin korunması ve geleceğe taşınmasında önemli bir rol oynamaktadır. Tarihin laboratuvarı olarak kabul edilen müze kavramına verdiğimiz önemden dolayı hizmete sunacağımız Savunma Sanayi ve Savaş Makinaları Açık Hava Müzemiz, Yeşilyurt Markasının ülke çapında ve dünyada tanınmasında önemli bir rol oynayacaktır" dedi. Savunma Sanayi ve Savaş Makinaları Açık Hava Müzesinin Yeşilyurt'un kültürel ve sanatsal alanlardaki imaj ve vizyonuna değer katacağını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Ülkemizin ve kentimizin tarihi hafızasını korumak, günümüzden gelecek nesillere aktarmak kültürel projeler ve yatırımlarla mümkündür. Yeşilyurt Belediyesi olarak tarihin bir nevi laboratuarı olarak görülen müzecilik faaliyetlerinin kentimizde güçlü bir şekilde yerini almasına önem vermekteyiz. Kültürel ve sanatsal yönden gelişim sürecimize hız veren, toplumda ciddi karşılığı olan bu tür hizmetler her zaman önceliklerimiz arasındadır. Ekonomik, sosyal ve turizm hayatımızın gelişmesine önemli katkılar sunacak "Beylerderesi Şehir Parkı" projemiz içerisinde hizmete sunacağımız Savunma Sanayi ve Savaş Makineleri Açık Hava Müzemizde tarihe tanıklık eden askeri teçhizatları yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunacağız" ifadelerini kullandı.

Kültürel ve sanatsal yönden maksimum başarı seviyesini yakalayan toplumların gelişim süreçlerinde müzecilik hizmetlerinin büyük bir öneme sahip olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Çınar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kentimizin ekonomi, kültürel, sanatsal, sosyal, eğitim ve turizm potansiyelinin gelişim ve büyüme sürecine önemli kazanımlar sağlayacak olan müzemiz gerek mimari yapısı gerekse de içerisinde ki eşyalarla dikkat çekici özelliklere sahip olacaktır. Vatan topraklarının korunması ve müdafaa edilmesi sırasında önemli görevlerde değerlendirilen uçak, tank, panzer, ZBT ve birçok operasyonda kullanılan araç ve aletlerin 10 dönümlük alanda sergileneceği müzemizin büyük ilgi göreceğine yürekten inanıyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin envanterinde çıkmış olan savaş aletlerini yakından görmek adına ilçemize gelecek olan yerli ve yabancı turistler bir yandan müzeyi gezerken diğer taraftan da kentimizin iktisadi hayatına katkı sağlayacaklardır. Bölgemizde ilk olarak Yeşilyurt'ta hizmete girecek olan müzemiz, güzel ilçemizin ülke ve dünya çapında tanınırlık seviyesinin yükselmesine katkı sunmasıyla birlikte kadim medeniyetimizin en güzel örneklerinin yaşandığı kentimizin bu tür farklılıklarının da yakından görülmesine imkan tanıyacaktır. Malatya'nın batıya açılan penceresi olan Yeşilyurt'umuzun çehresi müzeler, sosyal yaşam alanları, parklar, konforlu ulaşım ağı, sosyal ve kültürel projelerle değişmeye devam etmektedir. Yüzlerce yıldır medeniyetlere ev sahipliği yapan güzel ilçemiz, insan odaklı yatırım ve sosyal sorumluluk projeleriyle sürekli gelişen ve büyüyen bir hüviyete sahiptir. Tek hedefimiz; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği 2023 vizyonuna uygun projelerle değişim ve dönüşümü sağlayacağımız Yeşilyurt'u gelecek nesillere teslim etmektir. Her alanda en iyi ve en güzel hizmetleri halkımızla buluşturmaya büyük bir özen göstermekteyiz."

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bir milyon 350 bin metre alanda hizmete girecek olan "Beylerderesi Şehir Parkı" projesinin farklı noktalarını değişik temalı parklar ve bölgenin güzelliklerini ön plana çıkartacak müzelerle anlamlandıracaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim