• BIST 9690.78
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

SAÜ’de Girişimcilere Büyük Destek

SAÜ’de Girişimcilere Büyük Destek
ADAPTTO-Teknoloji Transfer Ofisi Girişimcilik ve Şirketleşme Birimi tarafından düzenlenen "Girişim Atölyesi 2015" 2'nci dönem çağrıları devam ediyor.

ADAPTTO-Teknoloji Transfer Ofisi Girişimcilik ve Şirketleşme Birimi tarafından düzenlenen "Girişim Atölyesi 2015" 2'nci dönem çağrıları devam ediyor.

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile üniversitelerden son 5 yıl içerisinde mezun olmuş kişilerin başvurabileceği çağrıda, inovatif AR-GE niteliği olan teknoloji tabanlı fikirler değerlendirilecek. AR-GE niteliği olan, katma değeri yüksek ve inovatif iş fikirlerini destekleyen Girişim Atölyesinde, fikirlerin şirketleşmesini sağlayan bir ön kuluçka programı yapılacak.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğrultusunda toplumda girişimcilik bilincinin yaygınlaştırması ve girişimci sayısını artırmasının bir zorunluluk olduğunu belirterek, SAÜ Teknoloji Transfer Ofisi ADAPTTO kapsamında açılan Girişim Atölyesi çağrısının önemine dikkat çekti.

ADAPTTO direktörü Prof. Dr. Tahsin Engin ise bu kapsamda yeni teknolojilerin geliştirilmesinde gençlerin daha etkin çalıştıklarını ifade etti. Güney Kore'li firmanın firmasının çok zorunlu kalmadıkça 35 yaş üzerinde mühendis çalıştırmadığını belirten Engin, "İşsizlik veya iş bulma konusunda her şeyi devletten bekleme dönemi bitmiştir. Hayaliniz varsa peşinden koşun, plan yapın, risk alın ve çalışın. Bizi 2023 Türkiye'sine taşıyacak olanlar bugünün gençleri ve özelikle genç kadın girişimcileridir" diye konuştu. Türkiye'de 2 milyonun üzerinde "ev kızı" bulunduğunu ve bu muazzam kitlenin istihdama, üretime ve yeni teknoloji geliştirmeye katılımının son derece önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Tahsin Engin, böyle bir potansiyelin Türkiye için eşsiz bir fırsat olduğunu ve mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi Girişim Atölyesi'nde, inovatif ve teknoloji tabanlı iş fikirlerine destek vermek amacıyla oluşturulan çağrı kapsamında, SAÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi içerisinde dereceye giren girişimci adaylarına 6 ay süreli ücretsiz ofis desteği verilecek. Eğitim, mentorluk ve danışmanlık desteğinin de verileceği Girişim Atölyesinde, girişimciler ile birlikte hibe destek programına başvurular yapılacak.

Tüm iş fikirlerinin değerlendirileceği platformda, ekibe dâhil olacak yeni girişimciler 15 Şubat 2016 tarihine kadar başvuru yapabilecek. Fikrini hayata geçirmek isteyen, girişimci ruha sahip herkes "www.girisimatolyesi.net" adresinden detaylı bilgilere ulaşabilir.

SAÜ’de Girişimcilere Büyük Destek

SAÜ’de Girişimcilere Büyük Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim