• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Sarıcakaya’da dualar Afrin şehitleri için

Sarıcakaya’da dualar Afrin şehitleri için
Eskişehir'in Sarıcakaya Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından, Afrin şehitleri ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, ilahiler...

Eskişehir'in Sarıcakaya Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından, Afrin şehitleri ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, ilahiler ve sohbet vaaz programı düzenlendi.

Cami Kebir Camisindeki programa; Sarıcakaya Kaymakamı Recep Aydın, Belediye Başkanı Faruk Güler, İlçe Müftüsü Ahmet Kanatlı, İl Müftü Yardımcısı Ziya Albayrak, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Ziya Albayrak, bir sohbet programı gerçekleştirdi.

Birlik olma mesajına değinerek konuşmasına başlayan Albayrak "Milletler için en büyük tehlike "tefrika" yani ayrılığa düşmektir. Unutmayalım kaleler içten fethedilir. Birlikten kuvvet doğar. Peygamber Efendimiz (sav) de "Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır" demiş. Bizlerde Allah'ın hiçbir canlıya bahşetmediği aklımızı kullanmak zorundayız. Akıllı olacağız. Sözüm meclisten dışarı "eşek" olamayacağız. Derler ya eşek olunca semeri vuran çok olur diye. Bu nedenle aklımızı kullanacağız. Herkesin tek bir ümidi var o da Türkiye. Rabbim bu ümidi boşa çıkarmasın inşallah. Memleketimize dirlik düzenlik versin. Vatanımızı her türlü tehlikelerden muhafaza eylesin. Türkiye milli birliğini korumak zorundadır. Bir olanlarla bir araya gelmeliyiz. Aynı Allah'a inanıyoruz. Aynı Kabe'ye yöneliyoruz. Aynı Kuran-ı Kerim okuyoruz. Aynı Peygamberi kabul etmişiz. Tüm bunlar bize yeterlidir. Teferruatta boğulduğumuz için işte düşmanlar bizle alay ediyor. İnşallah bize bahşedilen bu aklı yerinde kullanmalıyız. Bunun için birbirimizle uğraşmamalıyız" dedi.

Sohbetin ardından din görevlilerince Aşr-ı Şerif ve ilahiler okundu. Daha sonra Albayrak tarafından, Afrin şehitleri ve tüm şehitler için dua okundu. Programın ardından Sarıcakaya Belediye tarafından tüm mahallelerde yatsı namazı çıkışında cami cemaatine helva ikramlarında bulunuldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim