• BIST 9679.8
  • Altın 2487.16
  • Dolar 32.433
  • Euro 34.4483
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Şanlıurfa’da turizm denetimler başlıyor

Şanlıurfa’da turizm denetimler başlıyor
2019'un Göbeklitepe Yılı olması dolayısıyla Şanlıurfa'ya gelen turistlerin düzenli bir şekilde alışveriş yapabilmesi ve konaklayabilmesi için büyükşehir...

2019'un Göbeklitepe Yılı olması dolayısıyla Şanlıurfa'ya gelen turistlerin düzenli bir şekilde alışveriş yapabilmesi ve konaklayabilmesi için büyükşehir belediyesi koordinasyonunda paydaş kurumlar ile iş birliği toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019'u Göbeklitepe Yılı ilan etmesinin ardından Şanlıurfa'ya gelen yerli ve yabancı turistler için büyükşehir belediyesi ve paydaş kurumlar tarafından geniş kapsamlı çalışmalar devam ediyor. 12 Bin yıllık tarihi Göbeklitepe'yi tanıtmak için birçok etkinlikler düzenleyen büyükşehir belediyesi, kente gelmesi beklenilen 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin konaklama, alışveriş ve birçok noktada ihtiyacının giderilmesi için denetimlerini sürdürüyor. Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan çalışmalar kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar başkanlığında koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Burak Küçük, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Faik Çelik, Gıda ve Kontrol Şube Müdürü Cuma Samaklı ile Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü Belediyesi zabıta amirleri katıldı. Gerçekleştirilen toplantının ardından bir değerlendirme yapan Genel Sekter Yardımcısı Emin Özçınar, "2019'un Göbeklitepe yılı olması münasebetiyle şehrimiz yurt içi ve yurt dışından büyük bir turist akınına uğramaktadır. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatları ile paydaş kurumlarımızla şehrimizdeki denetimlerin sağlıklı yapılması için gerekli çalışmalar başlattık. Şehrimize gelen turistlerin sağlıklı bir ortamda alışveriş yapmaları, konaklama ve diğer problemlerin çözüm amacıyla toplantılar icra ettik. Özellikle katılım gösteren paydaş kurum temsilcilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu birliktelik ilerleyen zamanlarda devam edecek, gelen turistlerin düzenli bir alışveriş yapabilmesi ve konaklayabilmesi için gerekli denetimler devam edecektir. Bu kapsamda vatandaşlarımızdan gelen şikayetler doğrultusunda yerinde ve zamanında müdahalelerde bulunacağız. Bu anlamda 2019 Göbeklitepe yılının şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim