• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Şanlıurfa Fuar Merkezi’nin açılışı bakanların katılımıyla dualar eşliğinde yapıldı

Şanlıurfa Fuar Merkezi’nin açılışı bakanların katılımıyla dualar eşliğinde yapıldı
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan fuar merkezinin...

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan fuar merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Dualar eşliğinde gerçekleştirilen fuar merkezinin açılışında konuşan Bakan Elvan, dış ülkelerin Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olduklarını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan fuar merkezinin açılışı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katılımıyla gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın da katıldığı açılış öncesi mehter takımı tarafından marşlar okunurken, halk oyunları gösterisi de sergilendi.

Programda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, çok büyük bir projenin açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Fuar merkezleri gelişmenin, kalkınmanın öncüsü durumundadır. Şanlıurfa bir tarım şehridir. Bir turizm şehridir. 12 bin yıllık bir şehir. Dolayısıyla her ay bu şehrimizde bir fuar organizasyonuyla turizm anlamında canlılık gelecek ve ticaretle iştigal eden tüm kardeşlerimiz aynı şekilde bu proje sayesinde anlaşmalar gerçekleştirecek. Ticaret artacak ve Şanlıurfa'nın ekonomisi canlanacak" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar var"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan dış mihrakların Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olduklarını dile getirerek "Bugün her bir Şanlıurfalı kardeşimin mutlu olduğu ve geçmişini, atasını, ecdadını andığı bir gün. 11 Nisan 1920'de Şanlıurfalı o vatansever, devletini, milletini, bayrağını seven o ecdadımız, atalarımız Şanlıurfamızı o düşmanların işgalinden kurtardı. 12'lere Allah'tan rahmet diliyorum. O dönemde Şanlıurfamızı, istiklalimizi bizlere kazandıran tüm şehitlerimizi, Şanlıurfalı ecdadımızı rahmetle, minnetle anıyorum. Aslında şu 15 Temmuz darbe girişimi bizim istiklalimizin, bizim istikbalimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Şanlıurfalı hemşehrilerimiz, kardeşlerimiz başta olmak üzere bu ülkeyi bölmeye çalışan, bu ülkeyi parçalamaya çalışanlara karşı aynen istiklal mücadelemizde olduğu gibi 15 Temmuz'da bir istiklal mücadelesi sergiledik. Bu mücadelemiz devam ediyor. Yedi düvele karşı bu mücadelemizi sürdürüyoruz. Türkiye'nin gelişmesinden, kalkınmasından, büyümesinden, hele hele küresel ölçekte güç sahibi olmasından rahatsız olanlar var. Türkiye büyümesin istiyorlar. Türkiye güçlenmesin istiyorlar. Şanlıurfamız gelişmesin istiyorlar. Kalkınmasın istiyorlar çünkü o insanlar sömürmeye alışmışlar, o dış mihraklar. Yine o dış mihraklar Türkiye'nin güçlenmesinin kendilerine zarar vereceğini düşünüyor. Bu nedenle terör örgütlerine destek veriyorlar. Bizim mücadele ettiğimiz terör örgütlerinin hemen hemen tamamına destek verdiklerini görüyoruz. Şundan emin olun, tüm teröristler ortadan kaldırılıncaya kadar, tek bir terörist bile kalsa mücadele edeceğiz. Allah'ın izniyle terörün kökünü kurutacağız. Türkiye gücünü Fırat Kalkanı'nda gösterdi, Zeytin Dalı'nda gösterdi. Eğer önümüze çıkacak olurlarsa yine gösteririz. Biz güçlü bir millet ve güçlü bir ülkeyiz" dedi.

Şanlıurfa'nın ihracatı 15 yılda 22 kat arttı

Şanlıurfa'nın ekonomik anlamda kalkınmaya devam ettiğini dile getiren Bakan Elvan, "İnşallah bu fuar merkezi sayesinde daha çok ihracat yapacağız. Üretmiş olduğumuz ürünleri burada dışarıdan gelen firmalara sunma, gösterme imkanına kavuşacağız. Son 15 yılda Şanlıurfa'nın ihracatı tam 22 kat arttı. Şu anda 153 milyon dolarlık bir ihracatımız var. Peki 2023 hedefimiz ne, Şanlıurfa'da 2 milyar dolarlık bir ihracatını gerçekleştirmek. Bunu da başaracağız. Mevcut organize sanayi bölgesine ilave olarak Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz. Yine ayakkabı üretiminin merkezi haline getireceğiz. 10 binlerce kardeşimiz çalışacak. Organize sanayi bölgelerinin yapımı sonrası yine konfeksiyon atölyelerine desteğimizi verdik. Ayakkabıcılar sitesinin kurulması, tüm bunları sağlayarak inşallah önümüzdeki süreçte 50 bin kardeşimizi iş ve aş sahibi yapacağız. 50 bin kardeşimizin iş bulması demek 250 bin insanımızın Şanlıurfa'da aş sahibi olması demektir" diye konuştu.

Yarınların bugünden daha iyi olacağını vurgulayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba ise, "Şanlıurfa'ya şu proje ne kadar yakışmış değil mi. Yürekten kutluyorum, yürekten tebrik ediyorum. Şanlıurfa olarak her şeyi hak ediyorsunuz. Emin olun yarınımız bu günümüzden daha iyi olacak. Bunu inanarak söylüyorum. Ben özellikle Urfa'nın bu gelişiminde emekleri olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz, il başkanımız, bütün arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyor ediyorum" diye konuştu.

Yaklaşık 80 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan fuar merkezinin 14 bin metrekaresi kapalı alandan oluşuyor. 670 araç kapasiteli otoparka sahip olan fuar merkezinde 30 bin metrekare kapalı alanı, dinlenme alanları, konferans salonu ve holleriyle fuar organizasyonuna katılacak olan firmalara hizmet verecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim