• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Sani Şener’den Öğrencilere Tavsiyeler

Sani Şener’den Öğrencilere Tavsiyeler
İstanbul Kültür Üniversitesi Ön Kuluçka Merkezi'nin ilk konuğu TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Dr. Sani Şener oldu.

İstanbul Kültür Üniversitesi Ön Kuluçka Merkezi'nin ilk konuğu TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Dr. Sani Şener oldu. Şener, parlak fikri olanlar için para bulmanın kolay olduğunu söyledi.

İstanbul Kültür Üniversitesi Ön Kuluçka Merkezi'nin (fİKÜr) düzenlediği İnovasyon Yüzleri Seminer Dizisi etkinliklerinin ilk konuğu, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Dr. Sani Şener oldu. Şener, "Gelecekte İş" başlıklı sunumuyla öğrencilere yeni fikir ile işe dönüşmüş fikir arasındaki kritik farkları anlattı.

İşe dönüştürme çabasında oldukları yenilikçi projelerini Sani Şener'e sunma fırsatı yakalayan üniversite öğrenciler, Şener'den karşılaştıkları zorlukları aşmak için hangi yolları izlemeleri gerektiğinin de bilgisini aldılar.

4 YILLIK DİPLOMA 4 YILLIK ÖMRE SAHİP

Öğrencilere, iş yaşamında fark yaratma ve geleceğin liderleri olma konusunda dikkate almaları gereken temel unsurları, TAV Havalimanları'nın başarı hikâyesinden örnekler vererek anlatan Şener; günümüzde fark yaratan şirketlerin en önemli ortak özelliğinin nitelikli insan gücü olduğunu söyledi. Mezunların diplomalarıyla değil, kendilerini sürekli yenileyip geliştirerek iş hayatında ilerleyebileceklerinin de altını çizdi. Şener, bugünün rekabetçi iş yaşamında 4 yıllık bir diplomanın ancak 4 yıllık bir ömre sahip olduğunu, daha sonrasında yeni bir diplomayı hak edene kadar donanım sağlamayan çalışanların elendiklerini de sözlerine ekledi.

"PARLAK BİR FİKRİN VARSA PARA BULMAK KOLAY"

Girişimciliğe yönelecek gençlere de tavsiyelerde bulunan Şener, "Eğer parlak bir fikriniz varsa, uluslararası fonlar kesinlikle sizi destekler. Girişimcilikte esas olan, var olanı tekrarlamak değil; yeni bir şeyi uygulamaktır. Dolayısıyla başarının ilk ve değişmez koşulu yalnızca çalışmaktan geçer" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim