• BIST 101.849
  • Altın 259,118
  • Dolar 5,6360
  • Euro 6,3235
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 33 °C

Sandıklı’nın geleneksel ’haşhaşlı tahinli’ Ramazan pidesi

Sandıklı’nın geleneksel ’haşhaşlı tahinli’ Ramazan pidesi
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Ramazan ayında yapılan haşhaşlı tahinli pide bu yıl da rağbet görüyor.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Ramazan ayında yapılan haşhaşlı tahinli pide bu yıl da rağbet görüyor.

Sandıklı'da Ramazan ayında iftar saatine yakın yapılan pideye ilçe halkı büyük ilgi gösteriyor. Ramazan pidesi vatandaşların evlerinden getirdiği haşhaş, tahin ve sıvı yağ karışımı ile yapılıyor. Öğleden sonra fırına getirilen malzemeler ustalar tarafından hamur ile buluşturulurken yaklaşık 2 saat dinlenmeye bırakılıyor. İftar saatine yakın taş fırında pişirilen pideler ilçe halkı tarafından hem iftarda hem de sahurda tüketiliyor.

Pidenin yapımını anlatan pide ustası Mehmet Karaca, bu işin yapımının biraz meşakkatli olduğunu söyledi. Fırın sahibi Eşref Yıldırım ise "Bu pide yöresel yemeğimizdir. Ramazan ayı boyunca 30 gün bu pideyi çıkarıyoruz, Haşhaşlı tahinli herkese tavsiye ederim çok lezzetlidir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim