• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Sanatçılara İmamoğlu göndermesi

Sanatçılara İmamoğlu göndermesi
İstanbul Beyoğlu'nda düzenlenen bir iftar programına katılar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen sanatçılara gönderme...

İstanbul Beyoğlu'nda düzenlenen bir iftar programına katılar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen sanatçılara, "Bir taraftan bize teşekküre geleceksin, arkadan da bunlarla beraber şakşakçılık yapacaksınız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aralarında Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ gibi isimlerin olduğu sanatçıları kastederek, "Sinema dünyası ile ilgili olarak bize kadar, kimse bir yasal düzenleme yapmadığı halde, bu yasal düzenlemeyi yapıp, ondan sonra bir taraftan bize teşekküre geleceksin, arkadan da bunlarla beraber şakşakçılık yapacaksınız. Bunu ne ile ifade edeceğiz, ne ile izah edeceğiz?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı'nda düzenlenen "Geleneksel Beyoğlu İftarı" programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sinema dünyası ile ilgili olarak bize kadar, kimse bir yasal düzenleme yapmadığı halde, bu yasal düzenlemeyi yapıp, ondan sonra bir taraftan bize teşekküre geleceksin, arkadan da bunlarla beraber şakşakçılık yapacaksınız. Bunu ne ile ifade edeceğiz, ne ile izah edeceğiz?" ifadelerini kullandı.

"İşte görüyorsunuz, bunlar o kadar şirazeden çıktı ki şimdi statların tribünlerine pankartlar asıyorlar. FETÖ'nün uşağı durumunda olan kişilerin sloganlarını tribünlere pankart olarak asıyorlar. Bunlara asla geçit vermeyeceğiz. Bunlar yanlış yolda ama bunu biz düzelteceğiz." ifadelerini kullanan Erdoğan şunları söyledi:

"Bitmedi, bakıyorsunuz aynı şekilde kapalı spor salonu. Bu statları biz yaptık biz. Kapalı spor salonunda beyefendinin 23 Nisan'daki sloganvari ifadelerini orada insanlara söylettiriyorlar. Bunların hepsi kayda giriyor. Gereğini biz de yapacağız. Bunlara eyvallah diyemeyiz. Aynı şekilde yine bu süreç içerisinde sanatçılarımızın arasına da bunlar nifak tohumları ektiler ve sanatçılarımıza tehdit salladılar. Bay Kemal, biz Afrin'de şehitlerimizi, bir kısmı o zaman sağ, bir kısmı daha sonra şehit oldu, onları sanatçılarımızla ziyarete gittiğimizde ne diyordu, söylemedik laf mı bıraktı sanatçılara, her şeyi söyledi. Ama biz bunların hepsine aklıselim ile sadece sabrettik. İnanıyorum ki sanatçı sanatıyla zaten bunlara gereken cevabı bulunduğu alanlarda her zaman verdi, veriyor. Ama benim de söyleyecek bir lafım var, kusura bakmasınlar. Sinema dünyası ile ilgili olarak bize kadar, kimse bir yasal düzenleme yapmadığı halde, bu yasal düzenlemeyi yapıp, ondan sonra bir taraftan bize teşekküre geleceksin, arkadan da bunlarla beraber şakşakçılık yapacaksınız. Bunu ne ile ifade edeceğiz, ne ile izah edeceğiz? Sanatçı, sanatıyla konuşur, bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz. Sanatıyla konuşan sanatçıları da biz baş göz ederiz, onlar için de elimizden gelen ne varsa onu yaparız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ ve Şahan Gökbakar'ın da aralarında bulunduğu sinemacılarla Saray'da bir araya gelerek Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması Hakkında Kanun'u imzalamıştı.

Erdoğan, Gökbakar ve Akbağ'ın da aralarında olduğu çok sayıda sanatçı; İBB seçimlerinin YSK kararıyla iptal edilerek yenilenmesi kararının verilmesinin ardından Ekrem İmamoğlu'nun "Her şey Çok güzel olacak" sloganına destek vermişlerdi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim