• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Sanatçı Doktorlar Sergi Açtı

Sanatçı Doktorlar Sergi Açtı
14 Mart Tıp Bayramı çeşitli etkinlikler ile kutlanırken Ödemiş Devlet Hastane'sinde görev yapan sanatçı doktorlar da kendi günlerinde fotoğraf, resim...

14 Mart Tıp Bayramı çeşitli etkinlikler ile kutlanırken Ödemiş Devlet Hastane'sinde görev yapan sanatçı doktorlar da kendi günlerinde fotoğraf, resim ve maket sergisi açtı.

Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM)'da düzenlenen sergi açılışına Kaymakam Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı Mahmut Badem, Hastane Yöneticisi Op. Dr. Ziya Yurdakonar, siyasi partilerin temsilcileri, oda ve dernek başkanları, doktorlar, avukatlar, öğretmenler ve hastane çalışanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ödemiş Devlet Hastanesi Yönetici Op. Dr. Ziya Yurdakonar, 14 Mart Tıp Bayramının tarihi ile ilgili bilgi verdi.

"DOKTOR SANATÇILARIN BİLİNEN ÖRNEKLERİ ÇOK"

Yurdakonar, doktorlarında içinden birçok sanatçının çıktığını söyleyerek şunları söyledi: "Bugün 14 Mart Tıp Bayramımızı kutluyoruz. Ancak Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınıyor ve lanetliyoruz. Yaşanan olayda hayatını kaybeden şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tıbbiye mezunu olup ta çeşitli sanat dalları ile uğraşan doktorlarımız vardır. Bu sanatçılarımızdan bilinen örnekleri de çoktur. Ödemiş Devlet Hastanemizde de sanatçı doktorlarımız var. Sanatın fotoğraf, resim konularından başarılı çalışmalara imza atan doktorlarımız ile bir sergi oluşturduk katılan herkese çok teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Dr. Takan Kızartıcı, Dr. Serhat Donduran ve Dr. Gülden Maral Saruhan'a ait 24 fotoğraf, Dr. Bilge Kayhan'a ait 8 resim ve Op. Dr. Ziya Yurdakonar'a ait 2 maketten oluşan serginin kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Eser sahibi sanatçı doktorlar eserlerinin içeriklerini katılımcılarla paylaştılar.

SERGİ 20 MART'A KADAR AÇIK

Dr. Tarkan Kızartıcı sergiye gelen herkesi teşekkür ederek şunları ifade etti: "14 Mart Tıp Bayramımızda Ödemiş Devlet Hastanesinde görev yapan doktorlar olarak kendi alanlarımızda uğraştığımız sanatsal çalışmalarımızdan oluşan bir sergi açmayı planladık. Bugün açtığımız sergimiz 14-20 Mart tarihleri arasında açık kalacak. Açılışımıza gelen herkesi şahsım ve diğer meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Ankara'da yaşanan patlama hepimizi derinden üzmüştür. Yaşanan bu olayı kınıyor, lanetliyoruz. Olayda yaşamını yitiren vatandaşlarımızı Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Sanatçı Doktorlar Sergi Açtı

Sanatçı Doktorlar Sergi Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim