• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Samsun’da polise silahlı saldırı zanlıları adliyede

Samsun’da polise silahlı saldırı zanlıları adliyede
Samsun'da silahlı saldırı olayı sonrası yaşanan kovalamacada kendilerini yakalamaya çalışan polis aracına pompalı tüfekle ateş açtıkları ileri sürülen...

Samsun'da silahlı saldırı olayı sonrası yaşanan kovalamacada kendilerini yakalamaya çalışan polis aracına pompalı tüfekle ateş açtıkları ileri sürülen 2 kişi adliyeye sevk edildi.

Olay, Samsun'un İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi'nde önceki gece saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iki grup arasında silahlı çatışma çıktı. Olay polise haber verildi ve olay yerinden kaçan 52 plakalı otomobilin peşine düşen polis ile araçta bulunanlar arasında kovalamaca yaşandı. Samsun polisi silahlı saldırı olayına karışan şahısları yakalamak için alarma geçti. Polisin ikazlarına rağmen bir türlü durmayan 52 plakalı otomobilden İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Araştırma Bürosu ekiplerine pompalı tüfekle ateş açıldı. Tüfekten çıkan saçmalar sivil polis otosunun ön kaputu ile şoför tarafının camına isabet etti. Bu sırada kendilerine silahlı saldırı düzenlenen polislerden biri de kaçan aracın arka lastiğine doğru tabancayla ateş açınca kurşunlardan biri araçta bulunan U.T.'nin sağ kalçasının üst kısmına isabet etti ve kazara yaralandı.

Kıran Mahallesi Barış Bulvarı üzerinde direksiyon hakimiyetini kaybeden 52 plakalı otomobil refüje çıkarak kaza yaptı. Polis araç sürücüsü İ.V.'yi (43) biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Araçta bulunan 19 yaşındaki O.A.'nın iki grup arasında çıkan silahlı çatışma sırasında tüfekle bacaklarından vurulduğu ortaya çıktı. Olayda yaralanan O.A. ile polisin kazara vurduğu U.T. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar. Polis yaralılarla birlikte 1 adet pompalı tüfek ele geçirirken, ikinci pompalı tüfeği ise polisle kovalamaca sonucu attıkları yerde buldu.

Otomobil sürücüsü İ.V. ve yanında bulunan O.A.'nın her ikisinin de pompalı tüfekle polis aracına ateş açtıkları tespit edildi. Ayrıca söz konusu şahısların geçen Cumartesi akşamı saat 23.00 sıralarında Zeytinlik Mahallesi'nde S.A. ve Ö.M.G.'nin pompalı tüfekle sırtlarından yaralanması olayı ile Pazar gecesi de saat 01.30 sıralarında Batıpark'ta S.Y.nin tabancayla vurarak yaralanması olayına karıştıkları ve her iki suçtan da polis tarafından arandıkları ortaya çıktı.

Hastanede tedavileri tamamlanan O.A. ve U.T. ile İ.V. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yaşı küçük olan U.T. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. U.T., dün çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılırken, İ.V. ve O.A. ise polis aracına silahlı saldırı ve 2 ayrı olayda 3 kişinin silahlı saldırı sonucu yaralanması olaylarıyla ilgili bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.

Samsun’da polise silahlı saldırı zanlıları adliyede

Samsun’da polise silahlı saldırı zanlıları adliyede

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim