• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Samsun’da Karla Mücadelenin 5 Günlük Maliyeti 4 Milyon TL

Samsun’da Karla Mücadelenin 5 Günlük Maliyeti 4 Milyon TL
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "İlimizde son 5 gündür süren karla mücadele çalışmalarında 4 milyon TL harcama...

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "İlimizde son 5 gündür süren karla mücadele çalışmalarında 4 milyon TL harcama yaptık. 200 araç ve 300'den fazla personel ile aralıksız olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Yaklaşık 1 haftadır aralıksız olarak devam eden kar yağışlarından dolayı yoğun mesai harcayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, yolların açılması için canla başla çalışıyor. Bazı bölgelerde yağışların aralıksız sürmesinden dolayı açılan yollar tekrar kapanıyor. Büyükşehir Belediyesi kapanan yolları tekrar açarak olası bir acil durumda vatandaşların ulaşımının rahatlamasını sağlıyor.

"KARIN 5 GÜNLÜK MALİYETİ 4 MİLYON TL"

Amerika'nın New York eyaletinde yaşanan yağışlardan sonra kar kalınlığının 60 cm olmasına karşın hayatın felç olduğunu, aynı durumun kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu yerler olmasına rağmen Samsun'da yaşanmadığını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "İlimizde son 5 gündür süren karla mücadele çalışmalarında Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak 4 milyon TL harcama yapıldı. 200 araç ve 300'den fazla personel ile aralıksız olarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Ben bu süreçte özverili çalışmalarından dolayı tüm personelimize, belediyemizle koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdüren Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'ne, AFAD'a ve anlayışları için vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

PERSONELDEN BÜYÜK FEDAKARLIK

Samsun'un tüm ilçelerinde çok yoğun bir şekilde çalışmaların sürdüğünü belirten Mustafa Yurt, "Samsun genelinde kapalı yolu olan mahalle sayısı onu geçmez. Ama bu Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmadığı anlamına gelmiyor. Yolu kapalı olan mahallelerimizde yağışlar yoğun şekilde devam ediyor. Açtığımız andan itibaren yağışlardan dolayı kısa sürede tekrar kapanıyor. Acil durumlara karşı burada ekiplerimiz her zaman bekliyor. Böyle bir durumla karşılaştığımızda ekiplerimiz yolu açarak ulaşımı hızlı bir şekilde sağlıyor. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgelerimiz de var. Buralarda tüm ekiplerimiz vatandaşlarımızın ulaşımını sağlamak için büyük fedakarlık gösteriyor" şeklinde konuştu.

İLÇELERE DE YARDIM EDİYOR

Samsun'da ana hatların tamamının açık olduğunu ve ekiplerin yol genişletme çalışmalarının yanında alt belediyelere de yardım ettiğini belirten Yurt, "Araç sahipleri kış şartlarına uygun şekilde aracını hazırladıysa yolda kalma imkanı yoktur. Bu konuda toplu taşıma araçlarının kullanılması gerektiğini tekrar hatırlatmak isterim. Birçok ilçemizde sorumluluk alanlarımızda yer alan yolların açılmasının ardından yol genişletme çalışmalarını sürdürüyoruz. Bazı ilçelerimizde ilçe belediyelerimize ait yollarda da çalışmalar yapıyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak sadece sorumluluk alanlarımızdaki yolları açmakla kalmıyoruz. Vatandaşımızın rahatlaması için çalışıyoruz. Kar yağışının durmasının ardından buzlanma ile ilgili çalışmalarımızı hızlandıracağız. Buzlanma olan yerlere solüsyonlarla ve tuzlu agrega karışımlarıyla uygulama yaparak yol güvenliğini sağlayacağız" açıklamalarında bulundu.

Samsun’da Karla Mücadelenin 5 Günlük Maliyeti 4 Milyon TL

Samsun’da Karla Mücadelenin 5 Günlük Maliyeti 4 Milyon TL

Samsun’da Karla Mücadelenin 5 Günlük Maliyeti 4 Milyon TL

Samsun’da Karla Mücadelenin 5 Günlük Maliyeti 4 Milyon TL

Samsun’da Karla Mücadelenin 5 Günlük Maliyeti 4 Milyon TL

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim