• BIST 9479.97
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Samsun’da 300 Kişi Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Samsun’da 300 Kişi Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
AK Parti Samsun İl Başkanlığı'ndan yaklaşık 300 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu...

AK Parti Samsun İl Başkanlığı'ndan yaklaşık 300 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 16 Ocak 2016 tarihinde CHP 35. Olağan Genel Kurultayı'nda, 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM'deki CHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmalarda ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulunduğu gerekçesiyle tüm Türkiye'de konu yargıya taşınıyor.

Bugün saat 15.30'da Samsun Adalet Sarayı'na gelen AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve yaklaşık 300 kişi Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunduktan sonra adliye önünde basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, "Bugün buraya bir parti başkanı olarak değil, bir Türk vatandaşı olarak geldik. Arkadaşlarımız ile beraber suç duyurusunda bulunduk. Bildiğiniz gibi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kongresinde Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı hakkında hakaret içeren, ağza alınmayacak sözlerde bulunmuştur. Bu sözler tüm Türk halkını yaraladığı gibi bizi de yaralamıştır. Bunun için biz suç duyurusunda bulunmak amacıyla buraya geldik. Bir devletin, bir ülkenin kutsalları vardır. Toprak kutsaldır, vatan kutsaldır. Burada yaşayan insanların oylarıyla seçtiği Cumhurbaşkanı da kutsaldır. Bu Cumhurbaşkanı herkesin Cumhurbaşkanıdır. Bu Cumhurbaşkanı hepimizin Cumhurbaşkanı olduğuna göre, biz tüm Türk halkı olarak Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmamız gerektiğini düşünerek buraya suç duyurusu yapmak için arkadaşlarımızla beraber geldik. Bunların daha devamı gelecektir. Biz bunu sembolik olarak burada yaptık. Bundan sonra tüm Samsun halkı Cumhurbaşkanı'na sahip çıkacaktır. Tüm Türkiye'de yaşayan herkes Cumhurbaşkanı'na sahip çıkacaktır. Bu suç duyurusunun sonucu olarak da bunun takipçisi olup, sonucun ne olduğunu da hep beraber göreceğiz. İnşallah yüce Türk adaleti önünde herkes haklıyı haksızı, nasıl davranılması gerektiğini net bir şekilde öğrenecek. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı'na hakaret etmenin ne demek olduğunu görecektir" dedi.

Suç duyurularının giderek artacağını ifade eden Göksel, "Çoğumuz AK Parti'liyiz ama buraya parti olarak gelmedik. Biz bir Samsunlu vatandaş olarak geldik. Suç duyurumuzu yaklaşık 10'ar kişilik dilekçeler halinde verdik. Çünkü tek tek verdiğimiz zaman çok fazla külfet olacaktı. Birleştirerek 10'ar kişilik, 15'er kişilik olarak verdik. Bugün buraya 250-300 kişilik dilekçe verdik. Ama Samsun genelinde bin kişilik dilekçe toplanacak. Bu haftadan sonra hızlanarak devam edeceğini düşünüyorum. Biz burada açılmış olan davaya suç duyurusunda bulunuyoruz" diye konuştu.

Samsun’da 300 Kişi Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Samsun’da 300 Kişi Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim