• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Şalgamlı Mahallesi’nde Atıksu Arıtma Tesisi törenle hizmete açıldı

Şalgamlı Mahallesi’nde Atıksu Arıtma Tesisi törenle hizmete açıldı
Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesine bağlı Şalgamlı Mahallesi'nde yapılan Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesine bağlı Şalgamlı Mahallesi'nde yapılan Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Hayrabolu ilçesinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Başa konuşmasında, "TESKİ Genel Müdürlüğü kurulduktan sonra ilçelerimizde ne var ne yok bakmaya başladık. Bu kapsamda eski belde merkezi olan Hayrabolu'muzun iki güzel beldesi Şalgamlı ve Çerkezmüsellim mahallelerimizde maalesef iki tane başlanmış ama tamamlanamamış arıtma tesisi bulduk. Buraya arkadaşlarımızla geldiğimde ortam çok kötüydü. Bulunduğumuz yerde bir eski mezbahane binası vardı. Barakalar vardı ve derenin durumu çok kötüydü. Maalesef kapanan Belediyemiz döneminde işe başlanmış ama işi bitirilememiş. Buranın ayağa kaldırılması, çalışabilir bir duruma getirilmesi için proje çalışması başlattık. Aynı anda hem Şalgamlı'nın hem de Çerkezmüsellim'in arıtma tesisinin ikisini beraber projelerini tamamladık ve ihaleye çıktık. Hayrabolu ilçesi Şalgamlı ve Çerkezmüsellim Mahalleleri Atıksu Arıtma Tesisleri İkmal İnşaatı adı altında ihalemizi gerçekleştirdik. Çalışmalarımıza başladık. Toplamda KDV dahil 1 milyon 676 bin 544 lira bedelle, hem Çerkezmüsellim hem de bu tesisimizi ayağa kaldırmış olduk. Kısaca tesis hakkında bilgi verme gerekirse projesi 300 metreküp gün olarak projelendirilmiş olup, 2 bin 500 nüfusun üzerinde bir nüfusa hizmet verecek kapasitemiz bulunmaktadır. Tesis üç kısımdan oluşmaktadır. Fiziksel Arıtma Bölümü, Biyolojik Arıtma Bölümü ve Dezenfeksiyon kısımlarından oluşmaktadır. Çalışmaların sonunda burası çağdaş bir görünüme kazandırmış oluyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak'ın bize şöyle bir talimatı var. Bir gecede vatandaşlarına sorulmadan belde hakları gasp edilmiş, ellerinden alınmış tüzel kişilikleri kaldırılmış olan eski belde merkezlerimizi kaderine terk etmeyeceksiniz. Daha iyisini vermek için canla başla çalışacaksınız. Biz de böyle yapıyoruz. Bu güzel çevre tesisinin Hayrabolu'muza Şalgamlı'ya hayırlı olmasını diliyor ve Başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

"Tesisin yapımına katkı sağlayan herkese teşekkürü bir borç biliyorum"

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa'nın ardından konuşma yapan Hayrabolu Belediyesi Başkan Vekili Birol Işıldar, "Daha önce de birçok kez dile getirdiğimiz gibi Şalgamlı bir akşam belediye olarak yattı, sabah Hayrabolu'ya bağlı bir mahalle olarak uyandı. Hayrabolu Belediyesi olarak Şalgamlı gibi Çerkezmüsellim gibi beldeden mahalleye dönen yerlerimizi kendi kaderlerine teslim etmedik. Büyükşehir Belediyemizle uyumlu olarak çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda Atıksu Arıtma Tesisi'nin Şalgamlılara hayırlı olmasını diliyor, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'a, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa'ya, tüm TESKİ emekçilerine ve tesisin yapımına katkı sağlayan herkese teşekkürü bir borç bilir, herkesin gelecek Ramazan Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

"Hizmetlerimiz peş peşe gelmeye devam edecek"

Son olarak konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Hedefimiz bu bölgedeki temiz çevreyi, temiz dereleri tekrar geri getirmek. Şalgamlı'nın en önemli özelliklerinden biri de geçmişte belde belediyesi olması, belde belediyesi ile hizmet görmesi ve önemli bir hayvancılık potansiyeline sahip olmasıdır. Bütün bunları bir araya koyduğumuz zaman, Şalgamlıların mutlaka Büyükşehir Belediyesinden ve Hayrabolu Belediyesinden hizmet alması gerekiyordu. Hizmetlerimiz birer birer hayata geçiyor ve hizmet almaya da devam ediyor. Bu tesis mutlaka çalışmalı. Çalıştığı zaman, bir süre sonra çevreye olan etkilerini hep beraber göreceğiz. 4 yılı aşan bir hizmet süremiz oldu. Bugün itibariyle halktan aldığı yetkinin dolması için 293 gün daha var. Emin olun arkadaşlar her gün bir ilçede ya bir temel atma ya da bir açılış gerçekleştiriyoruz. Hizmetlerimiz peş peşe gelmeye devam edecek. Biz bunları yaparken elbette bir takdir görmek isteriz. Halkımız bu takdiri zaten gösteriyor. Bu duygular içerisinde biz, önümüzdeki süreçte de kalan süreçte de Hayrabolu'ya hizmet etmeye devam edeceğiz. Ortada bir başarı varsa, bu başarı bizlerin değil, siyasi parti gözetmeden 60 Büyükşehir belediye meclis üyesinindir. En önemlisi de 60 Büyükşehir Belediye Meclis üyesini ve bizleri seçen halkımızındır. Ben halkımızı tebrik ediyorum. Ben bu duygularla bugün açtığımız bu tesisin, Hayrabolu'ya, Şalgamlı'ya hayırlı olmasını diliyorum. Gelecek günlerin Tekirdağ için güzel geçmesini diliyorum" ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından alkışlar eşliğinde açılış kurdelesi kesildi ve tesis gezilerek katılımcılar bilgilendirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim