• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Sahte içki kabusu! 1 ayda 23 kişi öldü

Sahte içki kabusu! 1 ayda 23 kişi öldü
Sahte içki kâbusu alkollü içeceklere yapılan son zamlardan sonra yeniden hortladı. Sadece son bir ayda Adana, Mersin, Niğde ve Osmaniye'de 23 kişi yaşamını yitirdi. 

Yurt genelinde merdiven altı tabir edilen alkol üretiminin ardından yaşanan ölümler can acıtırken, son bir ay içerisinde en az 23 kişi hayatını kaybetti.

70’LİK RAKININ VERGİSİZ FİYATI 45, SATIŞ FİYATI İSE 150 LİRA

Alkol oranı yüzde 45 olan 70’lik rakının vergisiz fiyatının 45, satış fiyatının ise 150 lira civarında olduğu ve gelen zamlara rağmen vatandaşların sahte de olsa içmeye devam ettikleri düşünüldüğünde ortaya çıkan tablo korkutuyor.

“İÇEN İNSANLARI DA DÜŞÜNSÜNLER”

Edirne'de kendisini “50 yıldır akşamcı” olarak tanıtan Kırkpınar Marşının bestekarı da olan 75 yaşındaki Beyazıt Sansı, “İçen insanları da düşünsünler, onları kendilerini rakipmiş gibi görmesinler.” dedi.

“Alkol zamları hükümetlerin en kolay başvurdukları gelir kaynağı olmuştur” diyen Sansı, “Özellikle muhafazakar AK parti iktidarı bu alkolü insanlardan uzak tutmak için zam yolunu seçmiştir. Ama bu zam yolu başka sakıncalar doğurmuştur, kaçak içki üretimini, merdiven altı üretimi teşvik etmiştir. Cahil insanların elinde etil alkol ile metil alkol karıştırılmış, ölümler yaşanmıştır. Dolayısıyla hükümetlere buradan seslenmek istiyorum, alkol zammı sizin sıradan bir gelir kaynağınız olmamalıdır. Bu zamlar insanların sağlığıyla doğrudan ilgilidir. İşini yapmış, akşamüstü eşiyle, dostuyla bir saat iki saat süreçte günün muhasebesini yapacak bir insandan bu güzelliği almayınız. Artık o meyhane kültürünü de bitirdiniz. Meyhane kültürü bitti, insanlar bir araya gelip dertlerini paylaşamıyorlar. Alkollere yapılan zamlar ben 75 yaşında 50 yılı aşkın bir süredir akşamcı olana bir kişi olarak çok yerinde bulmuyorum, eleştiriyorum, içen insanları da düşünsünler, onları kendilerini rakipmiş gibi görmesinler. Onları kendilerinin muhtemel bir düşman gibi görmesinler, onlar da bizim yurttaşlarımız, vergi veriyorlar, askere gidiyorlar ve vazifelerini en güzel şekilde yapıyorlar” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim