• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Sahil Güvenlik’ten Uyuşturucu Kaçakçılarına Darbe

Sahil Güvenlik’ten Uyuşturucu Kaçakçılarına Darbe
Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı, Akdeniz Bölgesi'nde şüpheli bir teknede yapılan arama sonucunda 5 şüpheli şahıs ve bir torba içerisinde saklanmış...

Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı, Akdeniz Bölgesi'nde şüpheli bir teknede yapılan arama sonucunda 5 şüpheli şahıs ve bir torba içerisinde saklanmış 17 bin 860 gram sentetik uyuşturucu madde ele geçirildiğini duyurdu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mayıs 2015 tarihinden itibaren yapılan izleme ve takip neticesinde Akdeniz Bölgesi'nde düzensiz göçmen ve uyuşturucu madde kaçakçılığına karışacağı değerlendirilen bir teknenin tespit edildiği ve şüpheli teknenin 31 Ocak 2016 tarihinde İskenderun'dan hareket ederek 5 Şubat 2016 tarihinde Antalya Kalkan Limanı'na intikal etmesi üzerine operasyon yapılmasına karar verildiği belirtildi.

5 ŞÜPHELİ ŞAHIS VE 17 BİN GRAM SENTETİK UYUŞTURUCU MADDE TESPİT EDİLDİ

Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı bağlısı Sahil Güvenlik botları tarafından adli makamlardan izin alınarak 6 Şubat 2016 tarihinde şüpheli teknede yapılan arama sonucunda tekne içerisinde 5 şüpheli şahıs ve bir torba içerisinde saklanmış olarak 17 bin 860 gram (103 bin adet) sentetik uyuşturucu maddenin tespit edildiği öğrenildi. Açıklamada, tekne içerisindeki 5 şüpheli şahısın çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı, tespit edilen sentetik uyuşturucu madde ve şüpheliler hakkındaki yasal işlemlere Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı ve Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından devam edildiği kaydedildi.

'ALBATROS HAREKATI" İLE AKDENİZ'DEKİ UYUŞTURUCU SEVKİYATINA DARBE VURULDU

5 Ocak 2016 tarihinde Türkiye sahillerinden 317 mil uzaklıkta Akdeniz'in uluslararası sularında düzenlenen "ALBATROS HAREKATI" ile uyuşturucuyla mücadele kapsamında Akdeniz'deki uyuşturucu sevkiyatına önemli bir darbe indirildiği vurgulanarak, "Sahil Güvenlik Komutanlığı, aynı kararlılık ile uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadeleye devam etmektedir" denildi.

Sahil Güvenlik’ten Uyuşturucu Kaçakçılarına Darbe

Sahil Güvenlik’ten Uyuşturucu Kaçakçılarına Darbe

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim