• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlıklı Yaşam Araçları Bursa’dan Yola Çıktı

Sağlıklı Yaşam Araçları Bursa’dan Yola Çıktı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 115 ambulans ve 50 sağlıklı yaşam araçlarını dağıtımını Bursa'dan gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 115 ambulans ve 50 sağlıklı yaşam araçlarını dağıtımını Bursa'dan gerçekleştirdi. Müezzinoğlu, gece görüşlü ambulans helikopterlerin Bursa'da hizmete başladığının müjdesini verdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 836 ambulansın 115'ini ve 150 sağlıklı yaşam aracın 50 tanesinin takdimini Bursa'dan gerçekleştirildi. 13 yıl önce Türkiye'deki sağlık çalışmalarının ortada olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "2002 yılında 617 ambulans hizmet veriyordu. Şuanda ise 5 binin üzerinde ambulansla hizmet vermekteyiz. Bu 617 ambulansın 3'te 1'i tıbbi cihazı olmayan ambulanslardı. Ama şimdi bugüne baktığımız noktada ise, artık ambulans uçaklarımız ve helikopterleri var. Gece uçuşlu ambulans helikopterleri de bu akşam itibariyle Bursa'dan hizmete giriyor. Gecenin hangi saatinde olursa olsun. Bursa'nın hangi köyünde, Çanakkale'nin hangi adasında olursa olsun. Gece uçuşlu ambulans helikopterlerimiz bu milletin hizmetinde olacak" diye konuştu.

Bugünden sağlık hizmetlerine yeni bir boyut kazandırdıklarını belirten Müezzinoğlu, "Sağlıklı yaşam araçlarını Bursa'dan Türkiye'nin dört bir yanına göndereceğiz. 150 sağlıklı yaşam araçlarında insanımız hasta olmadan sağlıklı beslenme, obezite, şeker rahatsızlığı, kalp rahatsızlığı gibi hastalıklarla mücadele de ne yapması gerekir onları aktaracağız. Bu gezici sağlık araçlarımız, köylere, mahallelere, pazar alanlarına, vatandaşın yoğun olduğu bölgelere, okullara giderek sağlıklı yaşam kültürünü aşılacak. Burada sosyal sağlığımızın da güçlenmesi adına katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Müezzinoğlu, "Cumhuriyetin 100 yılında inşallah farklı bir Türkiye'yi hep beraber oluşturacağız. Bu anlamda Bursa'nın her zaman olduğu gibi lokomotif gücünü öncü olarak kullanmak istiyoruz. Bu güzel hizmetlerin güçlü bir şekilde rahatsız olanlara asla fırsat vermeyelim" şeklinde konuştu.

Daha sonra AK Parti Bursa İl Danışma Meclisi'ne katılan Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanlığı olarak 23 Nisan'da 65 bin tane bisiklet dağıtımını Türkiye genelinde yapacağız. 19 Mayıs tarihinde de yine 65 bin tane bisiklet dağıtacağız. Belediyelere 100 bin bisikleti haziran ayında vereceğiz. Üniversitelerimize de 1 Ekim'de 50 bin adet bisiklet vereceğiz. Bu yıl içerisinde toplam 300 bin bisikletin dağıtmış olacağız" diye konuştu.

Sağlıklı Yaşam Araçları Bursa’dan Yola Çıktı

Sağlıklı Yaşam Araçları Bursa’dan Yola Çıktı

Sağlıklı Yaşam Araçları Bursa’dan Yola Çıktı

Sağlıklı Yaşam Araçları Bursa’dan Yola Çıktı

Sağlıklı Yaşam Araçları Bursa’dan Yola Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim