• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık Bakanı Koca: Vuhan'dan getirilen kişi sayısını 61 olarak güncelledi

Sağlık Bakanı Koca: Vuhan'dan getirilen kişi sayısını 61 olarak güncelledi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını nedeniyle Çin'den Türkiye'ye getirilen 61 kişiyle ilgili yaptığı son değerlendirmede şu ana kadar çıkan sonuçların negatif olduğu söyledi. Sağlık Bakanlığı da Vuhan'dan gelenlerin bulunduğu hastaneden görüntüleri paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını nedeniyle Çin'den Türkiye'ye getirilen 61 kişiyle ilgili yaptığı son değerlendirmede şu ana kadar çıkan sonuçların negatif olduğu bilgisini paylaştı. 

Koronavirüs salgınının yaşandığı Çin'in Vuhan kentinden getirilenler ve tahliyeyi gerçekleştiren ekip için karantina süreci başladı. 61 kişi Ankara'daki Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde 14 gün boyunca izlenecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Zekai Tahir Burak Hastanesine ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada Türkiye'ye getirilen kişi sayısını 62 değil 61 olarak ifade etti.

Koca, Vuhan'dan Türkiye'ye getirilenlerle ilgili, "Koronavirüs için 61 kişiden alınan numunelerinden şu ana kadar çıkanlar negatif" ifadelerini kullandı.

Sağlık ekiplerinin Vuhan'dan Türkiye'ye getirilenlerin psikolojik olarak herhangi bir sıkıntılarının olmadığını bildirdiğini belirten Koca, "İlave destek sağlanması gerekirse bunu da rahatlıkla yapabiliriz" diye konuştu.

Vuhan'dan uçağa binen 62 kişiden birinin Moğolistan'da uçağa geri binemediği belirtildi.

"Hastanede kalan misafirlerin psikolojileri nasıl?" sorusunu Bakan Koca, "Sağlık ekibimiz 'psikolojik olarak herhangi bir sıkıntılarının olmadığını' ifade etti. İlave destek sağlanması gerekirse bunu da rahatlıkla yapabiliriz" şeklinde yanıtladı.

"Vuhan kenti dışında yaşayan Türklerin de Türkiye'ye dönüş için başvuru yaptığı iddiaları var. Bu konu doğru mu?" sorusuna ise Koca, "Şu an bize gelen herhangi bir bilgi yok" cevabını verdi.

Sağlık Bakanlığı Vuhan'dan gelenlerin bulunduğu hastaneden görüntüleri paylaştı

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 32 saatlik tahliye operasyonunun ardından Etimesgut Askeri Havalimanına getirilen Türk Silahlı Kuvvetlerine ait A400 M tipi askeri kargo uçağında bulunan mürettebat dahil 61 kişi, ambulanslarla Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesinde tek kişilik odalara yerleştirildi.                

Odalarda, müşahede altında tutulan kişilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik her türlü malzemenin yanı sıra vakit geçirmelerini sağlayacak televizyonlar da bulunuyor. 

2020_subat_zekaitahir-4-.jpg

Giriş kapısında özel işaretle "Odaya girmeden önce lütfen hemşire ile görüşünüz" yazısının yer aldığı odalarda, 14 gün boyunca gözlem altında tutulacak ve 3 günde bir tetkikleri yapılacak söz konusu kişilere, yemek dahil tüm hizmetler tek kullanımlık malzemelerle verilecek.  Bu kişilerin tüm atıkları, tıbbi atık olarak değerlendirilip özel poşetlerle atılacak.

2020_subat_zekaitahir-2-.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim