• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

“Sael” Atılım Üniversitesi’nin Tescilli Markası Oldu

“Sael” Atılım Üniversitesi’nin Tescilli Markası Oldu
Atılım Üniversitesi bünyesinde bulunan SAEL, eğitimde üniversitenin tescilli bir markası haline geldi.

Atılım Üniversitesi bünyesinde bulunan SAEL, eğitimde üniversitenin tescilli bir markası haline geldi. SAEL için ARGEDA-TTO tarafından yapılan marka başvurusu, Türk Patent Enstitüsü'nce kabul edilerek 21 Nisan 2016 tarihinde tescil edildi.

Ocak 2013 tarihinde Atılım Üniversitesi İncek Kampüsünde hizmete giren SAEL laboratuvarının amacı ve içeriği şöyle açıkladı: "Katılımcılarımıza, sosyal bilimlerdeki en yeni araştırma yöntemleri üzerine kaliteli eğitimler veriyoruz. Eğitim programımızda ağ analizi, etki değerlendirme analizi ve mekânsal ekonometri gibi en rağbet gören sosyal bilimler yöntemlerine yer verilmekte olup, bireylere verdiğimiz hafta sonu eğitimleri dışında, çeşitli kurumlara kendi ihtiyaçları ve özel talepleri doğrultusunda uygulamalı istatistik ve yöntem eğitimleri de veriyoruz. SAEL'de sosyal bilimler alanında araştırma yapmak isteyen herkese eğitim desteği de sağlanıyor. Eğitimler, sosyal bilimlerde kullanılan nitel ve nicel yöntemleri kapsıyor ve bilgisayar uygulamalarıyla destekleniyor. Uygulamalar, STATA, SPSS, EViews, MATLAB ve R gibi, sosyal bilimler alanında yaygın olarak kullanılan yazılımların en güncel sürümleriyle yapılıyor. Verilen eğitimlerin çeşitlilik kazanmasına özen gösteriliyor ve eğitimlere katkı sağlayabilecek uzmanlar titizlikle seçiliyor".

SAEL'in eğitim ve araştırma desteği verdiği devlet kurumları; Kalkınma Bakanlığı (2014, 2015), Çalışma Bakanlığı (2014), Ankara Kalkınma Ajansı (2014), İŞKUR (2015), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (2015), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı (2015-2016) olarak sıralanırken, hafta sonu eğitimlerinde yer alan programlar da paylaşıldı. Bu programlar ise şu şekilde sıralandı: "STATA ile Temel Ekonometri, Zaman Serisi Uygulamaları, Panel Veri Analizine Giriş, İleri Panel Veri Analizi I-II, Uygulamalı Regresyon Analizi, Mekânsal Ekonometriye Giriş, İleri Mekânsal Ekonometri ve Etki Değerlendirme Analizi I., EViews ile Temel Ekonometri, Zaman Serisi Analizi I-II, Finansal Ekonometri. SPSS ile Temel İstatistik, Pratik İstatistik, Uygulamalı Regresyon Analizi Anket Tasarımı ve Faktör Analizi, MATLAB Programına Giriş ve Uygulamalar, Ekonomik Modellemeye Giriş, Introduction to MATLAB with Applications (İngilizce), Sosyal Bilimlerde Araştırma Süreci, Doğrusal Olmayan Ekonometri Analizi I (RATS), R ile Uygulamalı Ekonometri, Zaman Serisi Analizi, Veri Tabanlarının Hazırlanması ve Teknik Etkinlik Tahminleri. Derinlemesine Mülakat ve Odak Grup Teknikleri, Nitel İçerik Analiz ve Ağ (Network) Analizi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim