• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Saç ekiminin cinselliğe etkisi olumlu

Saç ekiminin cinselliğe etkisi olumlu
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Hayati Akbaş, saç ekiminin erkeklerin cinsel yaşamlarını bile olumlu etkilediğini söyledi.

Erkeklerin önemli bir kısmının zaman içerisinde saçlarını kaybettiğini ve kellik sorunu ile karşı karşıya kaldığını belirten FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, “Kellik de erkekler için çok ciddi bir sorundur. Erkeklerin kadınlardan farklı olarak kozmetik olarak üzerinde oynadıkları, şekil verdikleri tek organları saçlarıdır. Buna genetik nedenlerde bazı erkeklerde dökülür ve kellik ortaya çıkar. Ortaya çıkan kellikte erkeklerin sadece saçlarının kaybolmasına yol açmaz. Aynı zamanda onların özgüvenlerinin kaybolmasına da yol açar. Bütün estetik problemlerde özgüven kaybı olur. Ama saçtaki özgüven kaybı çok barizdir. Birçok erkek şapka ile dolaşır, saçını kimseye göstermek istemez, toplu ve kalabalık ortamlarda kendisini pek fazla ifade etmek istemez. Dolayısıyla erkeklerde kellik ciddi bir sorundur ve tedavisi de sadece ve sadece saç ekimidir” dedi.Kellik oluşmuş bir erkeğin saç ekimi dışında tedavi olabileceği başka bir yöntemin olmadığını ifade eden Akbaş, “Ancak saç mezoterapisi gibi PRP gibi bir takım yöntemlerle var olan saçları bir miktar uzatma gibi bir şans olabilir. Ancak saçlar dökülmüş ve kellik oluşmuşsa bunu mutlaka saç ekimi ile tedavi edilmesi gerekir. Saç ekimi son 10 yılda ülkemizde çok büyük bir gelişim kaydetti. Günümüzde yapılan saç ekimleri ekim oldukları dahi anlaşılmayan, doğala en yakın saç ekimleri ortaya çıktı. Bu başarıyı arttırmak amacıyla destekleyici bazı uygulamalarda ilave edildi” diye konuştu.

SAÇ EKİMİ CİNSELLİĞİ OLUMLU ETKİLİYOR

Saç ekiminin belli bir yaşının olmadığının altını çizen Akbaş, “17 yaşında bile kellik oluşmuşsa saç ekimi yapılabilir. Eğer saçlar dökülmüş ve kişi de bundan rahatsızlık duyuyorsa saç ekiminin zamanı o zamandır. Dolayısıyla saç ekiminin zamanı yoktur. Saç ekimi yapabilmek için kişinin başının arka kısmında, kulaklarının arkasında kendine ait yeteri kadar saç olmalıdır. Onlar varsa saç ekimi yapılabilir. Eğer insanın kafasında kendine yetecek kadar saç yoksa o kişinin göğsündeki, kolundaki, bacağındaki kıllardan alınarak saç ekimi yapmak mümkündür. Saç ekimini, saçının dökülmesinden rahatsızlık duyan, bunun ezikliğini hisseden tüm erkeklere tavsiye ediyoruz. Saç ekimi yapıldıktan sonra insanların bütün aşamalarında bunun olumlu yansımalarını görüyoruz. Yani cinsel yaşamlardan tutun da sosyal yaşamlara kadar bu insanlar saç ekiminden dolayı olumlu etkileri oluyor. Saç ekimi erkeklerin cinsel yaşamlarını bile olumlu etkiliyor. Saçı olmadığı için evlenemeyen, kız bulmakta zorluk çeken erkekler bile vardır. Saç ekimi mutlaka ve mutlaka cerrahi merkezlerde uzman hekimler tarafından yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim