• BIST 9524.59
  • Altın 2493.4
  • Dolar 32.5145
  • Euro 34.7382
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Sabri Uzun'un tutuklanması ne anlama geliyor?

Sabri Uzun'un tutuklanması ne anlama geliyor?
Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un gözaltısı gündemdeki sıcaklığını korurken tepkiler de gelmeye başladı. Eski bir üst düzey emniyet yetkilisi olan Emin Arslan durumu değerlendirdi.

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un gözaltısı gündemdeki sıcaklığını koruyor. Uzun’un “Cumhurbaşkanına hakaret, terör örgütü propagandası yapmak ve örgüte yardım" suçlarından gözaltına alındığı belirtiliyor. 

Peki... 

Sabri Uzun’un gözaltına alınmasını nasıl yorumlamak gerekir? 

Odatv, bu soruyu Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan’a sordu. 

Emin Arslan Odatv’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Sabri Uzun’un gözaltına alınmasını aklım almıyor. Sözcü davasında olduğu gibi, bu operasyonlar FETÖ’nün ekmeğine yağ sürüyor. FETÖ dünyada kendisini bu gibi operasyonlarla savunuyor, bu tip operasyonlardan yararlanarak aklamaya çalışıyor. Görev yaptığım yıllardan beri dostluğumuz devam eden Avrupa’da bazıları yabancı bazıları Türk asıllı, hukukçu ve güvenlikçi dostlarım var. Onlar FETÖ’nun nasıl tehlikeli bir örgüt olduğunu biliyor. Ama FETÖ’cülere yarayan yanlış uygulamalar konusunda da uyarıyorlar. Ben de sosyal medyada zaman zaman bunları özet olarak paylaşıyorum. Fetullahçı diye yargılanan Sözcü yazarlarının eski yazılarını, Avrupa’daki Fetullahçıların kurduğu sözde demokrasi kuruluşları çıkarıp toplamışlar. ‘Böyle bir yapılanma yok, bu bir düşünce hareketidir. Ama yıllardır bu hareketi eleştiren yazarlar ve gazete dahi bugün suçladıkları bu hareketin mensubu olmaktan yargılanmaktadırlar. Görüldüğü gibi Türkiye’de sadece muhalifler yargılanıyor’ diye, FETÖ’cüleri aklamaya çalışan bir çaba içindedirler ve etkili de olmaktadırlar. Geçmiş yıllarda iltica işlemleri bir-iki yıl süren başta Belçika ve Hollanda olmak üzere Avrupa ülkelerinde, şu anda FETÖ’cülerin lehine birkaç ayda sonuçlanmaktadır. Şimdi de, ‘hakkımızda ‘İN’ diye kitap yazanı bile gözaltına aldılar’ diye propaganda yapacaklar. Ve maalesef Türkiye’de bu tür operasyonlar oldukça da dünyada inanırlıkları çoğalıyor. Ve bu operasyonlar, yürümekte olan gerçek FETÖ davalarını da sulandırıyor ve onlara zarar veriyor.”

Kaynak: Odatv

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim